Ondernemers blog
Image default
Aanbiedingen

Hobby uitgegroeid tot succesvol bedrijf!

Van je hobby je werk maken?

Wie wil dat niet? Voor de Zwolse fotograaf  Vincent Hartman speelde deze vraag al in 1989. Toen in het tweede jaar van de HEAO, was hij overdag meer aan het fotograferen dan dat hij in de collegebanken zat. De avonden werden met name doorgebracht in de donkere kamer, wat op zich beter was dan in de kroeg hangen natuurlijk. Het gevoel bekroop hem dat hij wellicht de verkeerde opleiding had gekozen en hij begon zich te orienteren op op de fotografie opleiding aan de kunstacademie te Kampen, ten oosten van Zwolle (nu Artez).

De richting commerciele economie die hij volgde zorgde er echter ook voor dat hij ook de carriere mogelijkheden en marktomstandigheden van de fotografie onderzocht en die waren toen al verre van aanlokkelijk. Vincent Hartman Fotografie werd toen als eenmanszaak gestart naast de studie en werd als proeftuin gebruikt voor marketing(communicatie) en ondernemen. Fotograaf Zwolle fotografeerde in het begin veel evenementen die zijn netwerk vergrootte, maar het verdienmodel was nergens te vinden. Langzamerhand kwam daar verandering in toen hij in zijn fotostudio op zolder van een klassiek pand in het Veeralleekwartier te Zwolle, portretten begon te maken voor particuliere opdrachtgevers. Trouwreportages volgden al spoedig.

Het hoofdvak marketing bracht hem al vroeg in contact met kleine reclame- en communicatiebureau’s en vervolgens werden daar de eerste opdrachten verworven voor zakelijke opdrachtgevers. Een aantal jaren geleden heeft de fotograaf zijn fotostudio verplaatst naar de gemeente Raalte en daar is de studio uitgegroeid tot veelzijdige (fulltime) fotografisch dienstverlener voor de zakelijke markt onder de naam STUDIOVHF.

https://www.studiovhf.com/blog/2014/12/16/vincent-hartman-fotografie-zwolle-bestaat-5-jaar