Ondernemers blog
Image default
Bedrijven

Zelf uw verhuizing regelen?

In Nederland verhuizen mensen gemiddeld zo’n zeven keer in hun hele leven. Negentig procent van de Nederlanders zorgt voor zijn eigen verhuizing. Vaak worden er busjes ingehuurd en dozen van de supermarkt gebruikt om de inboedel in te pakken. Verhuizen is nooit een gemakkelijke klus, zeker niet als u dit voor uw eigen rekening neemt. Tien procent van de alle verhuizingen in Nederland worden gedaan door verhuisfirma’s. In veel gevallen is dit een verstandige keus. Men huurt vaak een verhuisbedrijf in wanneer zij verhuizen van een hoge verdieping. Omdat alles via de trap of het raam moet nemen ze hier een specialist aan omdat er ongelukken kunnen gebeuren wanneer dit niet goed wordt gedaan.Ook de afstand kan een factor zijn. Een verhuizing is vaak makkelijker als dit binnen uw eigen woonplaats gebeurd. Als u verhuist naar een verder gelegen plaats is het belangrijk om elke keer zo veel mogelijk mee te nemen zodat u niet te vaak heen en weer hoeft te rijden. Als het inpakken van uw inbedoel efficient gebeurd kunt u deze beter positioneren. Een goed verhuisbedrijf kan uw hele inboedel vaak in één keer naar de nieuwe locatie overbrengen.

Wat kost een verhuisfirma?

Als u wilt dat de verhuizers ook voor u inpakken bent u hier vaak veel geld aan kwijt. Wij raden aan om dit zelf te doen om kosten te besparen. Het inpakken en de demontage van grotere of breekbare objecten zou u kunnen overlaten aan de verhuizers zelf. Het aannemen van een verhuisbedrijf is niet goedkoop. De gemiddelde kosten voor een verhuizing liggen rond de duizend euro. Er wordt voor die prijs verwacht dat u een gedeelte zelf voor uw rekening neemt. Vergelijk daarom eerst verhuisbedrijven bij u in de buurt voordat u een keus maakt. Uit evaring weten wij dat u de prijzen van verhuisbedrijven ver uit elkaar elkaar kunnen liggen. Bij het ene bedrijf betaalt u soms veel meer dan bij een ander. Als u graag eenvoudig wilt vergelijken zonder te veel moeite te hoeven doen kunt u gebruikt maken van sites die een vergelijkingsservice aanbieden in deze branche. Dit is vaak gratis.

Ben ik verzekerd tijdens de verhuizing

Als u een inboedel verzekering heeft dan bent u tijdens de verhuizing vaak niet verzekerd. Dit komt omdat deze verzekering vaak alleen geldig is binnen uw woning. Als uw inboedel wordt getransporteerd betekend dat dat deze niet meer verzekerd zijn. Dit is anders wanneer u een verhuisbedrijf in dienst neemt. Deze nemen vaak de verantwoordelijkheid voor uw inboedel. Vraag wel goed naar de voorwaarden. Soms kunt u ook extra verzekeringen afsluiten via de verhuizers of uw eigen verzekering.

Voor meer info : http://www.verhuisbedrijf-wijzer.nl/