Groene crematie in trek

Standaard

De laatste jaren zijn heel wat mensen milieubewuster geworden, zowel met de manier waarop zij begraven of gecremeerd willen worden In dit publicatie kunt u lezen hoe u er zelf voor kunt wensen dat u met uw dood en begrafenis het milieu zo min mogelijk bezwaard.

Vaker gekozen voor milieuvriendelijke uitvaart

Een milieubewuste uitvaart biedt meer baten dan ecologisch verantwoord bezig zijn. Kostentechnisch kan een natuurlijke manier van begraven of gecremeerd worden een hoop besparen. Denk bijgaand bijvoorbeeld over het vervoer, de rouwbloemen of de materialen van de rouwkist.

Wat u kunt doen voor een beter leefmilieu

Altijd al willen weten wat u na de dood kunt doen aan het milieu? Hier volgt een overzicht van de mogelijkheden op een rij:

  • Het opbaren Bijvoorbeeld het materiaal van de lijkwade
  • De rouwkist Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een “fair trade” kist die wordt geïmporteerd uit ontwikkelingslanden
  • De rouwkaarten kaarten van milieuvriendelijk vervaardigd hout
  • De catering Ecologische productkeuze voor wat er geserveerd wordt bij de begrafenis
  • De wijze van begraven of cremeren Denk aan natuurbegraafplaatsen of as verstrooien i.p.v. een urn

De beknopter gemaakte tips zijn afkomstig van www.meride.nl. Met Meride Uitvaartverzorging kiest u voor een professionele organisatie. Bij onze uitvaartverzorgers staan uw wensen centraal. Onze ervaren uitvaartverzorgers zijn sterk in advies. Ze luisteren naar uw wensen, brengen mogelijkheden in kaart en zorgen er voor dat u in alle vrijheid uw keuzes kunt maken. Zij helpen u door het regelen van alles wat er bij een uitvaart komt kijken. Onze uitvaartverzorgers zijn zeer ervaren en op uw verzoek geven zij advies.

Meer informatie van een uitvaartonderneming uit uw buurt.

Meride is een van Nederlands bekendste uitvaartondernemers. De uitvaartverzorgers van Meride zijn in het bezit zijn de beste vakdiploma’s. De uitvaartverzorgers van Meride zijn bedreven in het bepalen van een uitvaart in Helmond en staan u graag individueel te woord. U kunt voor meer informatie bellen op 085–4018123, mailen naar info@meride.nl of kijken op de website: www.meride.nl.

Zonder twijfel kunnen ze evenals direct toelichting geven voor overige plaatsen als uw eco uitvaart in Helmond.

http://www.meride.nl/groene-eco-uitvaart/