Ondernemers blog
Image default
Gezondheid

Gezinstherapie

Ieder gezin heeft zo zijn problemen. Sommigen zijn groot, anderen zijn klein. Maar wat de omvang van het probleem ook is, het moet worden opgelost. Soms lukt het een gezin niet om dat binnenshuis te doen en moet er hulp van buitenaf komen om alles weer in goede banen te leiden. Om hulp vragen is geen schande. De kans dat het gezin er beter van wordt, is groot. Gezinstherapie kan in zo’n geval uitkomst bieden.

De therapeut en zijn manier van werken
Iedere gezinstherapeut heeft zijn of haar eigen manier van werken. Samen met je gezin moet je er achter zien te komen of deze manier van werken bij jullie past en of je denkt dat het jullie zal helpen de ontstane problemen op te lossen. In ieder geval is het belangrijk om je open te stellen en de therapie vooral wat tijd te geven. Het probleem is waarschijnlijk niet van de ene op de andere dag ontstaan, dus zal het ook niet zo snel verdwijnen.

Gezamenlijk werken aan een oplossing
Tijdens de gezinstherapie worden de problemen binnen het gezin ter sprake gebracht. Er wordt gekeken hoe de gezinsleden op elkaar reageren en of deze manier van reageren in verband staat met het probleem. De therapeut observeert, adviseert en helpt het gezin bij het oplossen van de problemen. Het grote voordeel van gezinstherapie is het feit dat je gezamenlijk werkt aan een probleem. Ieder individu moet er aandacht en tijd aan besteden en zich volledig inzetten om de therapie te laten slagen. Gebeurt dat niet, dan heeft de gezinstherapie minder kans van slagen.

Soms ontstaan problemen zonder dat een gezin zich daarvan bewust is en worden ze bovendien ook op die manier in stand gehouden. Je bent je niet altijd bewust van je tekortkomingen, waardoor je misschien ongewild en onbewust een probleem in stand houdt. De gezinstherapeut helpt ieder lid van het gezin bijdragen aan een goede verstandhouding en onderlinge band.

Voor meer info : http://www.janssenssysteemtherapie.nl/gezinstherapie/

Gerelateerde artikelen

Eerste hulp bij trillende oogleden

Een burn out, wat nu?

Het vinden van Fysiotherapie Nijmegen