LASIK methode om een eventuele cilinderafwijking te behandelen

Standaard

U heeft een bril zodat u beter kunt lezen, u bent namelijk verziend. Of misschien heeft u lenzen zodat u beter ziet in de verte. In beide gevallen hebben uw ogen een + of – sterkte, met een eventuele cilinderafwijking, die kan worden behandeld door middel van ooglaseren met de LASIK behandeling bij Refractiecentrum Haaglanden. Het is hierbij echter wel belangrijk om te weten dat deze enkel effectief is bij bepaalde sterktes. De richtlijnen voor de LASIK methode stellen dat deze bijziendheid tot -8 D, verziendheid tot +4 D en een cilinderafwijking tot +6 D kan worden gecorrigeerd. Refractiecentrum Haaglanden kijkt kritisch naar deze richtlijnen. Zij hanteren een marge van maximaal -6 à 7 D voor bijziendheid, tot +3 D bij verziendheid en tot 3,5 bij een cilinderafwijking. In een persoonlijk gesprek bepaalt een ervaren oogarts of u gebruik kunt maken van de LASIK behandeling.

Een gratis Quickscan om de status van uw cilinderafwijking te bepalen

U overweegt al enige tijd om uw ogen te laseren, maar nu wilt u het echt doen. U bent klaar met uw bril of uw lenzen. Van tevoren is het van belang dat u goed onderzoek doet of u laat adviseren. Als u last heeft van een cilinderafwijking is het afhankelijk van de ernst van de afwijking of u uw ogen daadwerkelijk kunt laten behandelen. Bij Refractiecentrum Haaglanden kunt u daarom geheel gratis een Quickscan laten uitvoeren. Tijdens deze Quickscan wordt gekeken naar de status van uw oog en geven wij u passend advies over de behandeling ervan. Een van de adviezen kan de LASIK methode zijn. Tijdens deze behandeling wordt er een hoornvliesflapje gemaakt waarna het door middel van een laser boller of vlakker wordt gemaakt.

Een cilinderafwijking corrigeren met de LASIK methode

Heeft u veel last van hoofdpijn? Ziet u wazig? Of heeft u vaak vermoeide ogen? Dit zijn een aantal symptomen van een cilinderafwijking. Door de verkeerde vorm van het hoornvlies komt het licht niet goed op het netvlies terecht. Het licht komt zo op meerdere plekken op het netvlies terecht, waardoor u wazig ziet en uw ogen sneller vermoeid raken. Astigmatisme beïnvloedt het dagelijks leven enorm. Gelukkig biedt de LASIK methode uitgevoerd door Refractiecentrum Haaglanden uitkomst. Deze ooglaserbehandeling zorgt ervoor dat uw hoornvlies boller of vlakker wordt gemaakt, waardoor het lichtinval weer gelijkmatig wordt verdeeld. Deze methode wordt vaak toegepast, waardoor complicaties tot een minimum worden beperkt. Het kan voorkomen dat u in de dagen na de operatie last heeft van droge ogen.