Ondernemers blog
Image default
Gezondheid

Welke voeding zorgt voor een gezond huid?

Het is voor iedereen wel belangrijk dat je  een gezonde huid  hebt. Wil je zorgen dat je langer een mooie huid behoud? Dan kan je hier zelf voor zorgen door de juiste groenten te eten.   Groeten zijn altijd wel goed voor je lichaam maar wij gaan hieronder eventjes de beste groenten voor jou huid op een rij zetten.

De eerste groente die goed voor je huid is rode paprika, in rode paprika kan je gemakkelijk je dagelijkse hoeveelheid vitamine C in terug vinden.  Buiten vitamine C bevat rode paprika ook vitamine B6. Vitamine B6 en C belooft van alles goed voor je huid zoals rimpels te verminderen acne te verminderen en je huid zelfs een mooiere kleur te geven.  Nog een extra pluspunt voor rode paprika is dat het maar 30 calorieën bevat.

 Wat je niet gaat verwacht is dat pure chocolade ook goed is voor je huid. Dit komt omdat pure chocolade flavonoïde en polyfenolen bevat wat beide goed is voor je lichaam.  Er zelfs een onderzoek gedaan waar als conclusie uitkwam dat vrouwen die minstens 3 maanden elke dag cacaoflavanolen eten,  dat deze vrouwen beter beschermt waren tegen UV licht.  Het stimuleert ook de bloedtoevoer wat ervoor zorgt dat je  huid sterker , elastischer en zachter wordt.

Ook zalm is goed voor je lichaam omdat het veel vitamine D bevat die ook een goede invloed heeft op je huid.  Zalm bevat ook  omega 3 zuren en deze staan bekend om het verminderen van ontstekingen rimpels en acne.

Als laatste gaan we het hebben over groene thee.  Groene thee is ook goed voor je houd omdat het vol zit met polyfenolen. Dit zijn antioxidanten, die trouwens plantaardig zijn,  die jouw huid tegen  allerlei kwalen beschermen.  Groene thee is makkelijk in te nemen, maak hier dus een gewoonte van om elke dag minstens één glaasje te drinken.

http://www.topvitamins.nl/

Gerelateerde artikelen

Op een natuurlijke manier je bloeddruk verlagen

Een burn out, wat nu?

Gezinstherapie