Fishertechnik

Standaard

Leer techniek met fishertechnik

Heeft u al eens gehoord van het fantastische speelgoed van www.fischertechnikwebshop.com? Ik had er tot een paar maanden geleden zelf nog nooit van gehoord, totdat een oom van mijn man met een doos fishertechnik op de proppen kwam. Het speelgoed komt oorspronkelijk uit Duitsland en de oom van mijn echtgenoot ook. En op een goede dag kwam de oom in kwestie op verjaarsvisite bij ons. Ziet u, onze oudste zoon was namelijk jarig en de beste man wilde graag met een mooi cadeau op de proppen komen. Het is nogal een lange geschiedenis waarom hij niet zonder een goed cadeau bij ons op de stoep wilde staan, maar het voldoet waarschijnlijk om te zeggen dat deze oom van mijn man al lange tijd niet op bezoek was geweest en wat goed te maken had. Overigens waren hij en mijn echtgenoot in het verleden altijd heel hecht geweest. Maar ik dwaal af, dat is niet de bedoeling! Onze zoon was dus jarig. Hij was net zeven geworden en net als de meeste jongens heeft hij een gezonde interesse in techniek. Fishertechnik leek daarom een geschikte keus. De oom had geen beter cadeau kunnen kopen. Onze kleine jongen was er weg van – en zijn vader ook! Zodoende zijn wij er dus mee in aanraking gekomen. Het speelgoed van fishertechnik is ingenieus. Dat is overigens mijn mening. Maar iedereen op de verjaardag en anderen die later langs zijn geweest en het speelgoed hebben gezien zijn het ermee eens, dus u hoeft niet alleen op mijn woord af te gaan. Natuurlijk is de beste test altijd de ‘eigen test’. Oftewel, pas als we zelf iets ondervinden, weten we wat we er echt van vinden. Als u dus niet zomaar iets wilt aannemen en (net als ik) graag dingen zelf uitzoekt en zelf uitprobeert, dan raad ik u ten zeerste aan het speelgoed van fishertechnik te proberen. Voor onze zoon is het een prima manier om zijn vaardigheden te ontwikkelen. Het is eerlijk gezegd een perfecte methode om techniek spelenderwijs aan te leren.

Fishertechnik verlegt grenzen

Zowel mijn echtgenoot als ik hebben het idee dat onze zoon met het cadeau van de Duitse oom nu al zijn grenzen heeft verlegd. Het speelgoed is namelijk een behoorlijke uitdaging. Zo leer je bijvoorbeeld je inzicht in techniek ontwikkelen. Er zitten natuurlijk instructies bij, zodat je niet alles helemaal zelf hoeft uit te vinden. De instructies zijn bovendien ook goed te doen voor kinderen. Het mooie aan fishertechnik is dat er verschillende groepen zijn waarin het speelgoed is ingedeeld. Dit betekent dat kinderen van allerlei leeftijden plezier kunnen beleven aan het speelgoed. Bij het speelgoed van fishertechnik zijn onder andere de volgende categorieën te benoemen:

  • Junior
  • Basic
  • Advanced
  • Profi

Dit is slechts een greep uit de verschillende klassen waarin het speelgoed is gesorteerd. Zoals u ziet begint het bij fishertechnik speelgoed voor de kleinsten, de ‘Junior’ categorie. Kinderen kunnen vanaf 5 jaar al beginnen met het bouwen van fishertechnik speelgoed. In deze categorie kan het kind zijn of haar eerste ervaring opdoen met techniek door te zien hoe het functioneert. Kinderen leren bouwen door te spelen. Zoals ik eerder schreef bevat elke verpakking eenvoudige instructies voor de montage van de diverse modellen. Uw kleine jongen of meid kan op die manier snel de techniek onder de knie krijgen en bestelwagens, vrachtwagens, kranen en nog veel meer bouwen. Fishertechnik is ontworpen vanuit het ‘spelenderwijs leren’. Jonge kinderen leren namelijk snel en gemakkelijk nieuwe dingen aan. En door middel van dit speelgoed worden bepaalde onderdelen in de ontwikkeling van het kind gestimuleerd. Denk bijvoorbeeld aan:

  • de oog-handcoördinatie
  • de grove motoriek
  • en de fijne motoriek

Wij hebben deze dingen in onze zoon ook gezien. Hij pakt het bijzonder snel op en wij zijn super trotse ouders. We denken eraan voor onze jongste zoon ook een mooi speelpakket te kopen. Hij wordt over ruim drie maanden namelijk vijf. We hebben gezien dat onze oudste er ontzettend veel plezier aan beleefd en zelfs onze jongste doet af en toe mee (onder begeleiding van instructies van zijn grote broer). Het is erg leuk om te zien. Fishertechnik was voor ons een echte eyeopener.

Modern speelgoed

Vroeger hadden we vooral duplo en lego. Tegenwoordig zien we om ons heen steeds meer computerspellen opduiken, of nee, eerder tablets en dergelijke. Onze kinderen hebben ook lange tijd gevraagd of ze op onze smartphone of tablet een spel mochten spelen. En dan is er natuurlijk de televisie die ook al zo lang zo’n prominente plaats inneemt in onze maatschappij. Ik maak me er af en toe wel eens zorgen om waar dat heen gaat. Maar toen ontdekten mijn man en ik die dag fishertechnik. Sinds onze oudste zoon voor zijn verjaardag fishertechnik cadeau heeft gekregen, horen we hem bijna niet meer over de computer, tablet of smartphone. Bovendien is het een goede manier waarop hij nieuwe vaardigheden leert. En het speelgoed van fishertechnik is ook uit te breiden met meer pakketten. We hebben even online gekeken op fischertechnikwebshop.com en zagen dat we voorlopig nog lang niet uitgespeeld zijn. Wellicht proberen we over een tijdje ook wel iets uit de categorie ‘computing’. Deze vorm van fishertechnik speelgoed kan worden aangesloten op een Windows PC. Dan kun je bijvoorbeeld kiezen uit een machine of een las robot, die je vervolgens aansluit op je computer om hem vanaf daar te besturen. We denken alleen dat we daar voorlopig nog even mee wachten.

Voor meer info : http://www.fischertechnikwebshop.com