Ondernemers blog
Image default
Zakelijk

Consltancy vacatures

Er zijn vele verschillende soorten consultants. Denk maar aan business consultants, een lean consultant of een IT consultant. Een consultant adviseert een organisatie bij problemen of bij het verbeteren van een organisatie. Naast genoemde voorbeelden zijn er nog veel meer gebieden te bedenken. Naast een lean consultant heb je namelijk ook consultancy op het gebied van milieu, communicatie, marketing of kwaliteitsmanagement.

Als consultant heb je in elk geval een veelzijdig beroep. Je zult veel mensen tegenkomen en daarom zijn communicatieve vaardigheden ook belangrijk bij dit beroep. Het is ook een beroep dat veel van mensen eist. Men verwacht van een consultant dat hij of zij problemen oplost. Je kunt als consultant zowel bij een grote organisatie werken en daar je werk doen, als bij een adviesbureau werken. Wanneer je veel ervaring hebt en een groot netwerk hebt opgebouwd kun je altijd een eigen adviesbureau opzetten.

Naast goede communicatieve vaardigheden zijn er nog andere competenties die je moet hebben als consultant. Je moet commercieel inzicht hebben, groepen en mensen kunnen coachen, overtuigingskracht hebben en je moet conflicten niet uit de weg gaan. Wanneer je over dergelijke competenties beschikt of bereid bent hier aan te werken, is het beroep van consultant wellicht iets voor jou. Op zoek naar technische vacatures?

Voor meer info : http://www.solidtechniek.nl/