Ondernemers blog
Image default
Alarmsysteem

Welke beveiligingscamera kopen?

Steeds meer mensen hebben de behoefte om hun huis te bewaken, bijvoorbeeld met een beveiligingscamera. Vroeger werden beveiligingscamera’s vooral ingezet voor bedrijven, maar tegenwoordig is het niet meer vreemd voor particulieren om hun eigen huis onder bewaking te zetten. Dit is ook mogelijk geworden omdat beveiligingscamera’s een stuk betaalbaarder zijn geworden dan voorheen. Maar hoe kies je de beste beveiligingscamera voor jouw situatie?

Een beveiligingscamera kan analoog, XVR of IP zijn. Analoge camera’s zijn ondertussen een beetje verouderd en worden voornamelijk gekocht door mensen die een volledig analoog camera systeem hebben en één onderdeel willen vervangen. XVR camera’s zijn een soort 4-in-1 camera’s. Ze hebben 4 soorten signalen: analoos, AHD, CVI en TVI. Erg veelzijdig dus en je kunt zelf kiezen welk signaal je gebruikt. De IP camera is daarentegen juist erg eenvoudig en makkelijk te installeren. Deze werkt met een IP signaal, waardoor het makkelijk is om de beelden te bekijken of verzenden via het netwerk.

Dan is er nog een verschil tussen bedrade systemen en draadloze systemen. Wil je een optimaal signaal? Kies dan voor een bedraad systeem, want daarbij is het signaal het best. Kunnen er geen kabels gelegd worden? Kies dan voor een draadloos systeem. Het signaal hiervan is iets zwakker, maar dit kun je eventueel (als het nodig is) verhelpen door het signaal te versterken met een antenneversterker.

Als laatste moet je bedenken of je de camera binnen of buiten gaat ophangen. Alle camera’s zijn geschikt om binnen te gebruiken, maar niet alle camera’s zijn geschikt om buiten te gebruiken. De camera moet hiervoor IP66 of hoger geclassificeerd zijn. Het gaat er vooral om dat de camera waterbestendig is en stofdicht. Als je al een camera hebt die niet boven IP66 blijkt te zijn, dan kun je ook een losse behuizing aanschaffen om het buiten te kunnen gebruiken.

https://www.onlinecamerashop.nl/