Ondernemers blog
Image default
Dienstverlening

Acupunctuur en Depressie – Is dit effectief?

Ben je ernstig of matig depressief en je denkt na over acupunctuur en depressie? Volgens onderzoek en studies is acupunctuur effectief bij het behandelen van depressie. Maar wist je ook dat er een manier is om depressie te behandelen zonder gebruik van naalden? 

Het lijkt er op dat geneesmiddel de meest effectieve behandel methode voor depressies is. Het werkt tenslotte. Ik heb geneesmiddelen gebruikt voor zowel depressie als angst en heb daarmee geweldige resultaten behaald. Echter, gebruik ik liever natuurlijke behandelmethodes wanneer mogelijk, omdat geneesmiddel toch bijwerkingen geeft en gif je lichaam in brengt.

Dus, hoe zit dat met acupunctuur en depressie? Het goede nieuws is dat er wetenschappelijk onderzoek is gedaan die de effectiviteit van acupunctuur bij het verminderen van de intensiteit van de depressie bevestigt. Het is erg moeilijk om 100% bewijs te leveren.

Hoe dan ook, deze studie is uitgevoerd door het National Institute of Health in 1998. Tijdens dit experiment merkten alle deelnemers een afname van 43% van hun depressie symptomen tijdens het ondergaan van acupunctuur, wat 21% meer was dan bij de dummy controle groep. Dit suggereert dat de acupunctuur echt iets deed tegen de depressie symptomen.

De theorie achter acupunctuur en depressie is als volgt. Acupunctuur zegt dat er energie wegen in ons lichaam zijn, genaamd meridianen. Verschillende ziektes doen zich voor wanneer deze meridianen worden geblokkeerd. De acupuncturist poogt deze verstopte meridianen te deblokkeren door naalden te steken op bepaalde punten langs deze meridianen. Wanneer de energie weer gaat stromen nemen de symptomen van de ziekte weer af. En zo werkt het ook met acupunctuur en depressie.

Hou je niet van naalden, maar heb je wel interesse in de mogelijkheden van acupunctuur en depressie, dan is er ook nog de vorm acupressuur wat net zo goed werkt. Geen naalden nodig. Het behelst slechts het op de juiste plek kloppen op bepaalde punten van de meridiaan met de vingertoppen. Het beste van deze benadering is dat je het zelf kan doen. Je hebt er geen professional bij nodig. Maar die mogelijkheid is er wel

Hoe je het ook bekijkt, acupunctuur doet grote beloftes voor de behandeling van depressie. Met de hulp van een gekwalificeerd psycholoog krijg je die symptomen wel onder controle.

Top psychologen voor depressies in Apeldoorn

https://www.depsycholoog.nl/apeldoorn/

Gerelateerde artikelen

Salarisservice van CBBS

De rug laten kraken: Wel of niet?

Het digitale bedrijfskaartje: de corporate video