Ondernemers blog
Image default
Eten en drinken

Wat is het gezondste fruit dat er is?

Fruit is een uitstekende bron van essentiële vitaminen en mineralen, en het bevat veel vezels. Fruit bevat ook een breed scala aan gezondheid bevorderende antioxidanten, waaronder flavonoïden.

 

Het eten van een dieet met veel fruit en groenten kan iemands risico op het ontwikkelen van hartziekten, ontstekingen en diabetes verminderen. Citrusvruchten en bessen kunnen bijzonder krachtig zijn in het voorkomen van ziekten.

 

In dit artikel kijken we naar de voedingswaarde en de gevarieerde gezondheidsvoordelen van deze en andere vruchten die je in de supermarkt kunt vinden. Of je kunt fruit online bestellen.

 

1. Citroenen

 

11 calorieën

3,31 g koolhydraten

49 mg kalium

18,6 mg vitamine C

3 mg calcium

0,1 g vezels

Citroenen bevatten ook thiamine, riboflavine, niacine, vitamine B-6, folaat, en vitamine A.

 

Lees hier meer over de gezondheidsvoordelen van citroenen en citroenwater.

Citroenen bevatten vitamine C en andere antioxidanten die de gezondheid ten goede komen.

Citroenen zijn een citrusvrucht die mensen vaak gebruiken in traditionele remedies vanwege hun gezondheidsvoordelen. Net als andere citrusvruchten bevatten ze vitamine C en andere antioxidanten.

 

Antioxidanten zijn essentieel voor de menselijke gezondheid. Deze verbindingen ruimen vrije radicalen in het lichaam op die de lichaamscellen kunnen beschadigen en kunnen leiden tot ziekten, zoals kanker.

 

Onderzoekers geloven dat de flavonoïden in citroen en andere citrusvruchten antibacteriële, antikanker en anti diabetische eigenschappen hebben.

 

Citrusvruchten, waaronder citroenen, bevatten actieve bestanddelen, fotochemicaliën genaamd, die de gezondheid ten goede komen. Deze omvatten:

 

Hoe je citroenen kunt eten

 

Gebruik het sap van een citroen om drinkwater op smaak te brengen of knijp het uit over een salade of vis. Voeg citroensap toe aan kokend water met een theelepel honing om een zere keel te verzachten. Het is ook mogelijk om de schil van biologische citroenen te eten. Sommige mensen gebruiken de schil in recepten.

 

 

Aardbeien

 

17 calorieën

4,15 g koolhydraten

1,1 g vezels

9 mg calcium

7 mg magnesium

83 mg kalium

31,8 mg vitamine C

 

 

Aardbeien bevatten ook thiamine, riboflavine, niacine, foliumzuur, en vitamine B-6, A en K.

 

Aardbeien zijn een sappige, rode vrucht met een hoog watergehalte. De zaden leveren veel voedingsvezels per portie. Aardbeien bevatten veel gezonde vitaminen en mineralen.

 

In het bijzonder bevatten ze anthocyanen, dat zijn flavonoïden die kunnen helpen bij het stimuleren van de gezondheid van het hart. De vezels en kalium in aardbeien kunnen ook bijdragen aan een gezond hart.

 

Aardbeien en andere kleurrijke bessen bevatten ook een flavonoïde genaamd quercetine. Dit is een natuurlijke ontstekingsremmende stof.

 

Bramen

Net als andere bessen bevatten bramen gezondheidsbevorderende anthocyaninen.

Bramen bevatten veel zaden, dus hebben ze een hoog vezelgehalte. Dit betekent dat ze kunnen helpen bij het verbeteren van de darmgezondheid en de gezondheid van het hart.

 

Een half kopje bramen draagt de volgende voedingsstoffen in zich:

 

31 calorieën

6,92 g koolhydraten

3,8 g vezels

21 mg calcium

14 mg magnesium

117 mg kalium

15,1 mg vitamine C

Lees hier meer over bramen.

 

Hoe bramen te eten.

 

Mensen kunnen bramen vers eten, ze toevoegen aan yoghurt als ontbijt of dessert, of bevroren bramen toevoegen aan smoothies.

https://bramfreshfood.nl/product-categorie/fruit/