Ondernemers blog
Image default
Huishoudelijk

3 tips om het verhuizen makkelijker te maken

Het is een hele taak om te verhuizen. Het is niet alleen stressvol om al je spullen veilig te moeten inpakken in kartonnen dozen, maar het is ook lichamelijk moeilijk om die dozen dan in de auto te krijgen en vervolgens naar het nieuwe huis. Maar al deze moeite hoeft helemaal niet! Hier zijn namelijk 3 tips om het verhuizen makkelijker te maken en zo onnodige moeite te voorkomen. 

Verhuizers inhuren 

Jij bent natuurlijk geen professionele verhuizer, wat betekent dat je niet altijd weet hoe je alles het beste kan aanpakken. Dus daarom kan je net zo goed een verhuizer inhuren. Hierdoor riskeer je niet dat je bijvoorbeeld je rug bezeerd door te proberen een koelkast achterin de aanhangwagen te krijgen of dat je de trap af valt als je de bank naar beneden haalt. Daarnaast weten professionele verhuizers alle tips en tricks om voor  je dierbare spullen een veilige overtocht te garanderen. Ten slotte zou je wel spijt hebben dat je geen verhuizer hebt ingehuurd als je generatie oude vaas kapot gaat in transport. 

Eten en drinken 

Het is makkelijk om te vergeten tijdens het verhuizen, maar eten en drinken zijn beide onmisbaar voor een goede verhuizing. Je gaat namelijk niet de hele dag zware dozen kunnen dragen als je niet goed gegeten hebt. Smeer daarom van te voren genoeg broodjes zodat je dat niet nog even snel tussendoor hoeft te doen. Dit bespaart je tijd én geld. 

En zorg er wel voor dat je ook de tijd neemt, want het is al stressvol genoeg om te verhuizen, laat staan als je ook nog rennend en vliegend een boterham moet opeten. 

De nieuwe sleutel 

Het klinkt misschien als iets dat je het liefst voor later laat, maar probeer zo snel mogelijk tijd te vinden om kopieën van de nieuwe sleutel te maken. Het is namelijk makkelijk om tijdens de chaos van de verhuizing de sleutel ergens achter te laten. En dan is het wel erg balen als je eindelijk bij het andere huis bent met alle spullen en vervolgens realiseert dat je de sleutel kwijt bent.  Maar je kan dit soort obstakels ook vermijden door de sleutel aan een karabijnhaak te bevestigen en aan je broek vast te maken. Op die manier kan je hem moeilijk vergeten.