Ondernemers blog
Image default
Onderwijs

hoelang duurt de scootertheorie examen

De meeste mensen denken dat de scooter theorie examen lang duurt, maar dat is helemaal niet zo. De scooter theorie examen mag maximaal 30 minuten maar duren. Mensen die begeleid worden die dus bijvoorbeeld iets hebben dat ze niet goed kunnen lezen of wat anders krijgen 45 minuten maximaal de tijd. De meeste mensen zijn ook al klaar voor de 30 minuten en mogen dan ook al weg. In de examens staan allemaal vragen over hoe je goed en netjes op de weg gaat rijden. Voor scooters ook nog op de fietspaden want zij mogen ook op fietspaden rijden. 

Hoelang moet je wachten totdat jij je scooter theorie examen mag maken?

Je moet op de website je scooter theorie examen gaan aanvragen, nadat je dat hebt gedaan kan het van 5 tot 7 weken duren om de scooter theorie examen te maken. Het kan ook korter zijn als minder mensen zich gaan aanmelden voor een scooter theorie examen maar tegenwoordig rijden veel meer mensen op een scooter dan een paar jaar geleden. De scooter theorie kost ongeveer 40 euro om het te maken. Tijdens de examen zit je los van elkaar, zodat je niet kan afkijken en zonder stress of met minder stress de toets kan maken.

Hoelang is je theorie geldig

Sinds kort is de geldigheid verlengt naar 6 maanden meer. De geldigheid is bijvoorbeeld van 1 januari dus naar 1 juni gegaan. De scooter theorie examens zijn verlengt door de lockdown, want veel mensen konden of mochten niet dan de toets maken. Je mag met veel minder mensen in een kamer zitten door het virus. De scooter theorie examen is na de lockdown wel een beetje losser geworden. Ze volgen precies alle regels die hen wordt toegewezen en ze houden zich er ook aan.