Ondernemers blog
Image default
Rechten

Ondernemingsrecht Advocaten

Nederland telde begin 2021 1,92 miljoen bedrijven. Dit is ruim 50% meer dan 2011 om maar aan te geven dat Nederland een bedrijvig land is in de wereld. Steeds meer mensen kiezen voor een eigen bedrijf in tegenstelling tot vaste dienst. De grootste stijging is te zien in het aantal webwinkels die de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond schieten. Door het grote aantal bedrijven en de daarbij behorende juridische conflicten zijn ook het aantal ondernemingsrecht advocaten exceptioneel gegroeid. Dit is een logisch gevolg, want waar veel bedrijven zijn, is de kans op een juridisch geschil met een leverancier, klant of concurrent nou eenmaal groter. Als ondernemer komt u dan ook al snel in aanraking met het ondernemingsrecht. Dit begint al bij de oprichting van uw onderneming en eindigt als u de onderneming stopzet of verkoopt. In de tussentijd krijgt u te maken met werknemers, contracten en bijvoorbeeld het opstellen van algemene voorwaarden. Dit is vaak complexe en bedrijfsgebonden materie, waardoor het van belang is dat u de juiste ondersteuning in de arm neemt door middel van een ondernemingsrecht advocaat.

De juridische kennis van een ondernemingsrecht advocaat

Het ondernemingsrecht is een uitgebreid rechtsgebied dat vaak in aanraking komt met andere rechtsgebieden. Als u bijvoorbeeld een werknemer wilt ontslaan, dient de advocaat kennis te hebben over het ontslagrecht. Wilt u een sluitend contract opstellen? Dan is kennis over het contractenrecht onmisbaar. Zo zijn er tal van juridische zaken waar het ondernemingsrecht overlapt met andere rechtsgebieden. Een advocaat ondernemingsrecht heeft vaak dan ook een uitgebreide kennis over meerdere rechtsgebieden waar u als ondernemer mee te maken kunt krijgen. Dit geldt zelfs ook voor zaken die puur en alleen afspelen binnen het ondernemingsrecht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan als uw onderneming fuseert met een andere onderneming. Dan zijn er ook advocaten die zich uitsluitend richten op fusies en overnames. Het vinden van de juiste ondernemingsrecht advocaat is dus afhankelijk van het type zaak die u heeft.

Hoe vind ik een advocaat ondernemingsrecht?

Als u al wat langer actief bent als ondernemer heeft u waarschijnlijk een uitgebreid netwerk. U zult al eens eerder de hulp van een advocaat ingeschakeld hebben en de kans is vrij groot dat u dezelfde advocaat benaderd, zeker als de zaak vergelijkbaar is. Een andere mogelijkheid is om actief een advocaat te zoeken die zich heeft gespecialiseerd in de materie waarin uw zaak zich afspeelt. Hiervoor kunt online zoeken via Google of een advocaten zoekmachine raadplegen. Bij advocaten zoekmachines, zoals Advocatenkantoren.nl, kunt u overzichtelijk de specialisten in uw regio bekijken en selecteren op ervaring binnen soortgelijke zaken en uw budget. De meeste advocatenkantoren bieden een gratis intake aan, zodat u uw zaak kunt voorleggen en bespreken of de gekozen advocaat de beste match is.

Website: https://www.ondernemingsrechtadvocaat.nl

Gerelateerde artikelen

Haal het hoogst haalbare uit je ontslagvergoeding

Hoe vind je een goede erfrecht advocaat?