Ondernemers blog
Image default
Onderwijs

Persoonlijke vaardigheidstrainingen

Soms zijn er bepaalde vaardigheden waarvan verwacht wordt dat u deze beheerst, maar die u lastig vindt of niet onder de knie kunt krijgen. Hier moet u bijvoorbeeld denken aan mondelinge en/of schriftelijke communicatie of positief leidinggeven. Hiervoor zijn trainingen die uw kennis op dit vlak verhogen. Stressmanagement is een training die voor het gehele personeelsbestand erg nuttig is, zeker in deze tijden waarin ontwikkelingen snel gaan en er veel veranderingen plaatsvinden. Heeft u of hebben personeelsleden binnen uw organisatie behoefte aan een persoonlijke vaardigheidstraining, dan kunt u het beste een opleider zoeken die ruime ervaring heeft met dit soort cursussen. De trainer is in dit proces nl. essentieel.

Stressmanagement trainingen

Sinds 2015 heeft de werkgever bepaalde verantwoordelijkheden als het gaat om welzijn van het personeel. Sindsdien is er meer oog voor stress binnen de organisatie en worden stressmanagement trainingen vaker ingezet. Er zijn specifieke onderwerpen binnen deze categorie die vaak worden behandeld. Dit zijn het voorkomen van een burn-out, mindfulness en het reduceren van stress. Ook zijn er privé coaching trajecten voor werknemers die geveld dreigen te raken door stress. De trainingen hebben allemaal het doel om te voorkomen dat medewerkers (langdurig) uitvallen.

Het voorkomen van een burn-out

Iedereen heeft weleens last van stress. Dit hoeft per definitie geen problemen op te leveren. Wanneer stress echter lang aanhoudt, krijgen we klachten die kunnen leiden tot overspannenheid. Door deze klachten op tijd te signaleren kan voorkomen worden dat iemand een burn-out krijgt. Iedereen kan te maken krijgen met een burn-out; deze is niet afhankelijk van de functie die men vervult binnen een organisatie. Ook leeftijd of geslacht speelt geen rol. Het inzetten van een privé coachings traject voor een medewerker heeft als voordeel dat ook persoonlijke aspecten aandacht krijgen. Hierdoor kan een burn-out grondiger worden bestreden. Wilt u meer informatie over deze trainingen neem dan gerust een kijkje op de website van tailorit waar u ook altijd een online cursus kunt volgen.

Gerelateerde artikelen

Kleding en werkschoenen voor de professional

Begeleiding in huiswerk is hot

De voors en tegens van Huiswerkbegeleiding van 2018!