Ondernemers blog
Image default
Onderwijs

Studiekeuzeadvies voor alle niveaus

Een studiekeuzeadvies is wellicht zelfs een van de belangrijkste beslissingen die je gedurende je leven neemt. Dus moet je volledig achter je keuze staan en moet die keuze je energie geven. Je moet enthousiast zijn over de studie die je gaat volgen. Is dat niet het geval en zit je vol twijfels? Ga dan in zee met een professional in studiekeuzeadvies. Dan neem je altijd een weloverwogen besluit. 

Na een intakegesprek volgt een serie van zeven gesprekken 

Na een intakegesprek ga je een traject aan van zeven gesprekken, na die gesprekken moet helder zijn wat een keuze is die aansluit bij jouw wensen en jouw vaardigheden. Door het inschakelen van een expert op het gebied van studiekeuzeadvies, neem je wel een bewuste en weloverwogen keuze. Als je bovendien een keuze maakt waar je achter staat, dan start je ook met veel meer vertrouwen aan de studie. 

Klopt het beeld dat je van een studie hebt wel? 

 Belangrijke vragen die beantwoord moeten worden zijn wie ben je wat wil je, wat kun je en wat zijn situaties die jou motiveren. De antwoorden laten altijd een bepaalde overloop zien. Vervolgens wordt een studie gezicht die aansluit bij jouw antwoorden en jouw vaardigheden. Zijn die gevonden? Dan wordt gekeken of het beeld dat jij bij die studie hebt overeenkomt met de werkelijkheid. Vaak is dat niet helemaal het geval en blijken studies toch veel interessanter dan je voor mogelijk had gehouden.  

Een weloverwogen beslissing en een hoog rapportcijfer 

 Uiteraard neem je uiteindelijk zelf de beslissing. Dat doe je na goed studiekeuzeadvies echter weloverwogen en met volle overtuiging. En dat moet ook. Mensen die al gebruik maakten van de diensten van de professional zijn tevreden en geven het rapportcijfer 8,4 voor de diensten. Dat is een prima cijfer voor een uitstekende dienstverlener. De keuze die je neemt voor een studie is niet zomaar een keuze. Het geeft richting aan je toekomst. Twijfel over een keuze is niet erg. Kies echter niet zomaar wat. Kom je er echt niet uit dan is het raadplegen van een specialist in studiekeuzeadvies het beste wat je kunt doen.