Ondernemers blog
Image default
Marketing

Wat je kunt verwachten van zoekmachinemarketing

Een website moet goed gevonden worden, althans wanneer je de ambitie hebt om doelen te bereiken. Zoals het verkopen van producten en diensten, of het vertellen van een belangrijk verhaal. Zoekmachinemarketing zal jou helpen bij het behalen van deze doelen. Een bedrijf die jou kan ondersteunen bij het optimaliseren van jouw website is Cherry Marketing. In dit artikel ga ik dieper in op wat je mag verwachten van een marketingbureau zoals Cherry, en leg ik je uit wat de verschillende termen precies inhouden.

 

SEO

Je zal de term vast wel eens zien voorbijkomen bij bijvoorbeeld social media advertenties. SEO staat voor search engine optimization, in het oer Nederlands is dit zoekmachineoptimalisatie. Het is een onmisbare schakel binnen de zoekmachinemarketing, en helpt jou met het vindbaar maken van jouw website binnen Google. Aan zoekmachineoptimalisatie zitten weer vele andere termen gekoppeld, zoals bijvoorbeeld LCP, FID en CLS. Deze drie termen vormen samen de Core Web Vitals, en zijn zeer belangrijk voor het optimaliseren van jouw website. Cherry Marketing zal dan ook alle technologieën en trucs uit de kast halen om jouw website te optimaliseren voor de zoekmachines. Zoals search engine advertising, content marketing en social media campagnes.

 

SEA

Naast SEO is er ook nog SEA, dit staat voor search engine advertising, en is dus adverteren binnen de zoekmachines. Het kan je helpen bij het boosten van je vindbaarheid binnen bijvoorbeeld Google. SEA maakt jouw website op korte termijn vindbaar, en is een positief langetermijneffect op de zoekmachineoptimalisatie. Cherry Marketing maakt in het geval van SEA gebruik van Display Advertising, Remarketing en Google Shopping.

 

Content marketing

Je kunt wel een website hebben en gevonden willen worden, maar wanneer de content niet aanspreekt ga je uiteindelijk niet ver komen. Content marketing is dan ook een belangrijk aspect binnen de zoekmachineoptimalisatie. Een online marketingbureau zoals Cherry Marketing helpt jou met het aantrekkelijk maken van jouw content, en maakt deze ook relevant. Op die manier voelen jouw potentiële klanten zich sneller aangesproken, en wordt er gewerkt aan jouw branding.

 

Social media

Een online marketingbureau zet voor jou conversiegerichte social media campagnes op, denk aan campagnes op Instagram en Facebook. Social media campagnes zijn perfect voor het bereiken van jouw specifieke doelgroep. De advertenties worden precies aan die mensen getoond die mogelijk interesse hebben in jouw diensten of producten. Via de advertenties zorgt het bureau ervoor dat mensen terecht komen op jouw landingspagina, zo hebben ze direct een beeld van wat jij te bieden hebt. Zo vergroot je de kans dat potentiële klanten doorklikken en uiteindelijk een product gaan bestellen, of contact met jou opnemen. Maar daarnaast is het ook gewoon al goed voor jou naamsbekendheid.

 

Meer weten? Ga nu naar https://cherry-marketing.nl/online-marketing

https://cherry-marketing.nl/

Gerelateerde artikelen

De grootste voordelen van Facebook marketing uitbesteden

Google adverteren voor iedereen

4 redenen waarom social media marketing een goed idee is