Ondernemers blog
Image default
Aanbiedingen

4x onmisbare randapparatuur voor bij je pc

Het fijne van een laptop is dat je meteen ‘ready to go’ bent. Een laptop heeft alles al ingebouwd: een beeldscherm, een toetsenbord, een touchpad (muis) en speakers. Wanneer je een pc aanschaft, moet je al deze onderdelen er nog los bij kopen. Dit wordt ook wel randapparatuur genoemd. Naast een beeldscherm, een toetsenbord, een muis en een speakersetje kunnen er nog meer apparaten tot de randapparatuur worden gerekend. Denk bijvoorbeeld aan een printer. Ben je benieuwd welke randapparatuur echt onmisbaar is voor bij je pc? Lees dan snel verder! 

Iets om naar te kijken

Het eerste wat je nodig hebt, is iets om naar te kijken, oftewel een computerscherm, ook wel beeldscherm of monitor genoemd. Een beeldscherm zorgt ervoor dat datgene wat jij op je pc aan het doen bent op beeld verschijnt. Zonder een goed computerscherm heb je dus eigenlijk helemaal niets aan je pc. Computerschermen zijn in verschillende formaten, resoluties, paneeltypes en prijsklassen te koop. Kijk maar eens op de website van Azerty.

Iets om op te typen

Met een pc en een monitor alleen ben je er nog lang niet. Want voordat er überhaupt iets op je beeldscherm kan verschijnen, moet je computer natuurlijk wel weten wat je precies wilt doen. Dit kun je onder meer doen door commando’s in te voeren op een toetsenbord. Daarnaast wordt een toetsenbord ook gebruikt voor het typen van teksten. Wanneer je op zoek gaat naar een toetsenbord voor bij je pc zul je zien dat je de keuze hebt uit diverse soorten toetsenborden. Van simpele bedrade of draadloze toetsenborden tot verlichte gaming toetsenborden.

Iets om mee te klikken

Omdat commando’s invoeren via het toetsenbord best omslachtig kan zijn, is ook een muis onmisbaar. Een muis maakt het mogelijk om aan te klikken wat je wilt doen. Zo kun je met een dubbele klik een programma openen. En door de linkermuisknop ingedrukt te houden en tegelijkertijd de muis te verplaatsen is het bijvoorbeeld mogelijk om dingen te verslepen of te selecteren. En zo zijn er nog veel meer dingen die je met een muis kunt doen.

Iets om naar te luisteren

Voor het afspelen van geluiden via je pc heb je een speakersetje nodig. Zonder een speakersetje zul je waarschijnlijk alleen de pc-ventilator horen draaien. Natuurlijk is het ook mogelijk om een koptelefoon aan te sluiten, mocht je dit prettiger vinden.

https://azerty.nl/