Ondernemers blog
Image default
Aanbiedingen

Hiervoor gebruik je een trilplaat

Een trilplaat wordt in de bouw voor verschillende doeleinden gebruikt. Een trilplaat trilt zodanig dat de grond die er onder ligt aangedrukt wordt. Een trilplaat is essentieel om de bestrating zo aan te leggen dat de tegels op lange termijn niet gaan verzakken. Maar wanneer gebruik je een trilplaat? Dit zijn drie redenen waarom je een trilplaat nodig bent bij de bestrating.

De grond verdichten

Voordat je de bestrating gaat leggen, is het prettig als het zand die als ondergrond dient, mooi plat gestampt is. Je kunt dit met je voeten doen, maar een trilplaat kan meer druk zetten op de grond en daardoor betere resultaten leveren. Met een goed verdichtte ondergrond heb je goede fundering die er voor zorgt dat de verschillende lagen onder de bestrating stabiel blijven liggen.

 

Aftrillen van bestrating

Als de klaar bent met de bestrating bovenop de verdichte grond, kun je met een trilplaat de bestrating ook aftillen. Wees met sierbestrating wel voorzichtig aangezien dit een kwetsbare tegelsoort is! Met een zogenaamde vulkollan mat kun je de nieuwe bestrating beschermen tegen beschadiging. Dit is een mat die je aan de trillende plaat bevestigt.

Verdichten van asfalt

Asfalt kun je ook verdichten. Dit doe je als je een reparatie hebt uitgevoerd of bij een overgang van verschillende wegdekken. Je hebt dan een trilplaat nodig die ook water sproeit om te voorkomen dat het asfalt aan de trilplaat blijft plakken. Het water verkoeld namelijk de trilplaat waardoor het asfalt niet plakkerig genoeg kan worden om aan de plaat te blijven kleven.

Trilplaat huren

Je zult niet snel zelf een trilplaat aanschaffen voor privégebruik of eenmalige taken, daarvoor zijn ze te duur en nemen ze te veel ruimte in beslag. Verhuur van een trilplaat kan daarom de oplossing bieden. Het is wel belangrijk om goed te kijken naar welke slagkracht je nodig hebt. Mocht je daar niet helemaal uitkomen, neem dan gerust contact op met medewerkers van de verhuur.

https://www.123machineverhuur.nl/