Ondernemers blog
Image default
Banen en opleidingen

Wat is outplacement?

Ik heb outplacement gekregen – wat is dat?

Op de huidige arbeidsmarkt zijn herstructurering en verandering van het personeelsbestand een vast onderdeel van de dagelijkse gang van zaken en zullen ze op een bepaald moment in hun loopbaan bijna iedereen treffen. Outplacementdiensten zijn een algemene ondersteuning die door organisaties wordt geboden om individuen bij te staan ​​tijdens loopbaanovergang en loopbaanverandering.

Werkgevers die besluiten outplacementdiensten aan te bieden, zijn niet verplicht om deze ondersteuning te bieden, maar kiezen ervoor om dit te doen om hun werknemers te helpen positief vooruit te gaan en nieuwe kansen te benutten. Deze ondersteuning is een sterke indicatie van bedrijven die geven om hun personeelsbestand en employer brand.

 

Wat u kunt verwachten van outplacementdiensten en -ondersteuning

Outplacementprogramma’s zijn bedoeld om u de praktische ondersteuning te bieden die u nodig heeft tijdens uw loopbaantransitie. Dit kan hulp zijn bij:

  • Identificeer mogelijke nieuwe richtingen voor de toekomst
  • Bouw een effectief cv dat uw ervaring en prestaties tot nu toe verkoopt
  • Ontwikkel krachtige sollicitatiebrieven en introductiebrieven voor recruiter
  • Verbeter uw sollicitatievaardigheden en prestaties bij sollicitatiegesprekken
  • Ontwikkel en voer een strategisch plan voor het zoeken naar werk uit
  • Zoek en analyseer marktinformatie om werkgelegenheidskansen en markthotspots te lokaliseren
  • Zoek en ontwikkel effectieve relaties met recruiters en andere bondgenoten voor het zoeken naar werk
  • Schrijf uw LinkedIn-profiel en gebruik LinkedIn om effectief naar een baan te zoeken
  • Ontwikkel strategieën om uw professionele merk en geloofwaardigheid in de branche op te bouwen
  • Beoordeel potentiële vacatures en bedenk strategieën voor salarisonderhandelingen

Outplacementdiensten kunnen een-op-een- of groepsworkshop zijn, afhankelijk van het programma dat uw werkgever heeft gekozen. Ongeacht het programmatype zullen we met u samenwerken om de waarde van deze ondersteuning te maximaliseren en u te helpen snel en positief vooruit te komen op een opwindende nieuwe rol.

In onze één-op-één-programma’s passen we elk programma aan om aan uw behoeften te voldoen en structureren we de inhoud van het programma om aan te sluiten bij uw loopbaanprioriteiten.

 

 

Wat u moet weten over outplacementdiensten

– Outplacementdiensten worden volledig betaald door de werkgever, niet door jou! Deze dienst is volledig gratis voor de deelnemer en wordt gefinancierd door het bedrijf.

– Alle deelnemersinformatie is absoluut vertrouwelijk en zal NIET met uw werkgever worden gedeeld. De enige uitzondering hierop is als u ons uw uitdrukkelijke toestemming geeft om uw goede nieuws over het krijgen van een nieuwe rol of uw ervaring met het programma te delen.

– Outplacementdiensten en loopbaancoaches zijn anders dan recruiters. Hoewel we niet specifiek een baan voor je vinden, zullen we leads of kansen doorgeven waarvan we horen of ze geschikt zijn. We zijn niet aangesloten bij een ONE-wervingsbureau, maar werken in plaats daarvan samen met u om de beste recruiters te vinden die aan uw behoeften voldoen.

– Outplacementdiensten zijn niet allemaal hetzelfde. De huidige outplacementdiensten zijn heel anders dan eerdere modellen. Onze outplacementprogramma’s zijn zeer flexibel en praktisch. U kunt ervoor kiezen om persoonlijk met onze coaches samen te werken op ons kantoor of via e-mail, skype of telefonisch. Ons team past uw programma aan om aan uw behoeften te voldoen en omvat een reeks specialisten, waaronder ons cv-schrijfteam, die voortdurend onderzoek doen naar de nieuwste trends op het gebied van het zoeken naar vacatures, verwachtingen voor hervatten en marktveranderingen om u het maximale voordeel op de markt te geven.

Het belangrijkste is dat u moet weten dat wij om u en uw toekomst geven, en onze coaches zullen er alles aan doen om u te helpen tijdens uw overgang naar uw volgende functie of carrièrekans.

https://margreetjonker.nl/