Ondernemers blog
Image default
Boeken en Tijdschriften

Slimme bibliotheek oplossingen verlichten arbeidsintensieve taken

Dialoc ID levert bibliotheek oplossingen aan bibliotheken die vergaand willen moderniseren, zodat het leden van de bibliotheek en overige bezoekers steeds gemakkelijker wordt gemaakt om te profiteren van de brede dienstverlening die de locatie te bieden heeft. Daarbij spelen automatisering en digitalisering een steeds belangrijkere rol. Door op een slimme manier gebruik te maken van de verschillende mogelijkheden die Dialoc ID u kan bieden wordt een groot deel van de tijdrovende en arbeidsintensieve werkzaamheden van de personeelsleden van de bibliotheek een heel stuk makkelijker gemaakt en blijft er aanmerkelijk meer tijd over voor écht persoonlijke en servicegerichte dienstverlening aan de aanwezige bezoekers.

 

Goed doordachte bibliotheek oplossingen

Tijdens de ontwikkelingsfase van nieuwe, innovatieve bibliotheek oplossingen staan de medewerkers van Dialoc ID voor het verzamelen van relevante feedback voortdurend in contact met bibliotheken in tal van verschillende landen. Op die manier ontstaat er een oplossing die universeel inzetbaar is en tevens naadloos geïntegreerd kan worden op reeds bestaande werkprocessen. Uiteraard houden we tijdens het ontwikkelen niet alleen rekening met de praktische inzetbaarheid door medewerkers van een bibliotheek, maar verliezen we ook de gebruiksvriendelijkheid voor bibliotheekbezoekers niet uit het oog. Onze oplossingen staan in algemene zin bekend om hun intuïtieve karakter, waardoor vrijwel iedereen er snel en gemakkelijk mee aan de slag kan gaan.

Soepel overstappen van EM- naar RFID-technologie

Automatisering in bibliotheken is op zich niet nieuw. In veel Nederlandse vestigingen wordt inmiddels gebruik gemaakt van de EM (elektromagnetische) technologie. Deze technologie raakt vanwege de opmars van de veelzijdigere RFID-techniek wel steeds meer uit de gratie. Toch is het niet strikt noodzakelijk om uw oude automatiseringssysteem bij het grof vuil te zetten als u voor de modernste bibliotheek oplossingen van Dialoc ID kiest. We kunnen u ter overbrugging namelijk ook van hybride-oplossingen voorzien, zodat u de oude techniek – desnoods verspreid over meerdere jaren – langzaam uit kunt faseren.


Gerelateerde artikelen

Een boek schrijven en uitgeven, hoe doe je dat?