Ondernemers blog
Image default
Boeken en Tijdschriften

Een boek schrijven en uitgeven, hoe doe je dat?

Bij het schrijven van een boek komt enorm veel creativiteit en doorzettingsvermogen kijken. Terwijl wij op een regenachtige dag op de bank kruipen om ons te verdiepen in een meeslepend verhaal, beseffen we ons niet dat de schrijver er wellicht jaren aan heeft besteed om deze vorm te geven.

Het schrijven maakt ongetwijfeld het grootste deel uit van dit vormgeven. Het boek uitgeven is een heel ander concept waar ook enorm veel aandacht en tijd aan moet worden besteed. Een boek schrijven en uitgeven, hoe doe je dat precies?

Het schrijven van een boek; zet het op papier!

Wil je een boek uitgeven? Dan moet het verhaal eerst geschreven worden. Wellicht schrijf je over een gebeurtenis in jouw leven, of wil je een bepaalde boodschap overbrengen. Of misschien schrijf je wel gewoon direct uit jouw fantasie! Hoe dan ook, het schrijven van een boek begint met het maken van een opzet.

Zet in grote lijnen neer waar jouw boek over gaat. Wat is het plot? Waar en wanneer speelt het verhaal zich af? Beantwoord voor jezelf een aantal vragen waar je op kan terugkijken wanneer je vastloopt. Terwijl je bezig bent, zullen er vanzelf ideeën in je opkomen die je in het verhaal kan verwerken. Gun jezelf de tijd om het verhaal na te lezen en inspiratie op te doen. 

Jouw boek uitgeven? Dit zijn de mogelijkheden en opties

Het is eindelijk zover; je hebt jouw boek voltooid! Het verhaal staat op papier en je bent helemaal tevreden met het resultaat. Wanneer je schrijft met als doel jouw boek uitgeven, is het nu tijd om na te denken over het publiceren. Hiervoor kun je contact opnemen met een uitgever.

Waar moet je rekening mee houden bij het publiceren van jouw boek? Allereerst moet je nadenken over de omslag van het boek. Wat voor kaft wil je? Welke afbeelding moet hierop? Vervolgens is het tijd om de lay-out te ontwerpen. Er zijn enorm veel mogelijkheden om jouw ontwerp aan te laten sluiten bij het verhaal.

Tot slot: het publiceren. Wil je jouw boek alleen in eigen land publiceren? Of ook in het buitenland? Bespreek de mogelijkheden met jouw uitgever om een boek te publiceren waar jij trots op bent!