Ondernemers blog
Image default
Dienstverlening

Het digitale bedrijfskaartje: de corporate video

Corporate video production klinkt erg gewichtig, zoals zoveel Engelse termen die in het bedrijfsleven rondgaan. Het betekent echter niet veel meer dan het laten maken van een bedrijfsvideo. Maar dat wil nog niet zeggen dat dit een eenvoudig zaakje is. Gelukkig betekent het ook niet dat het stijf en star moet zijn. Een bedrijfsvideo is een visitekaartje voor je bedrijf. Het geeft makkelijk en snel weer wat je bedrijf doet en waar het voor staat. Je websitebezoeker hoeft niet eindeloos rond te dwalen of te lezen. In enkele minuten krijgt die een goed beeld van wat er interessant is om over je bedrijf te weten.

Wat komt er in een corporate video?

Coperatie video production is niet alleen een filmpje, het is het hele proces eromheen. Dat houdt in dat er goed gekeken wordt naar jouw wensen. Wat wil je dat je websitebezoeker of toekomstige klant over je bedrijf te weten komt? Dat is wat er in beeld zal worden gebracht. Meestal komt er dan naar voren wat voor bedrijf je bent en wat je voor missie en visie hebt, maar als je andere wensen hebt, kan je dat ook verwerken in het uiteindelijke resultaat.

Corperate video production: een vak apart Iedereen kan een corporate video maken door voor een camera te gaan staan en een praatje te houden over zijn bedrijf. Alleen zal het dan niet de interesse wekken die je hoopt te krijgen van je klanten. De productie van een goede bedrijfsfilm is méér dan alleen leuk over je bedrijf en functie kunnen vertellen. Denk ook eens aan elementen als een overtuigende montage, goede belichting en een goede set of setting om je film op te nemen. Dat kan je op de doen, maar als je dat aan een vakman overlaat, weet je zeker dat het resultaat precies is waar je op hoopt voor jou en je bedrijf.