Ondernemers blog
Image default
Groothandel

Koopgids voor LED-panelen

Wanneer u op zoek bent naar verlichtingsarmaturen, vindt u mogelijk veel opties op de markt. Het maakt het moeilijk om de beste verlichting voor je huis te vinden. Als je echter een verlichting nodig hebt die langer meegaat zonder enig onderhoud, ga dan voor LEDpanelen. LED-verlichting is energiezuinig omdat het 95% van het vermogen omzet in licht. Het verspilt dus slechts 5% van de energie in de vorm van warmte. Dit soort verlichting is ongetwijfeld goed voor ons milieu. LED-verlichting is verkrijgbaar in een groot aantal soorten, vormen, kleuren en lumen. Daarom moet u selectief zijn in het kiezen van LED-verlichting op basis van uw behoeften. Onderstaande tips kun je volgen bij de aanschaf van een LED lichtpaneel.

De soorten panelen kiezen

Er zijn tal van mogelijkheden voor LED licht panelen. U kunt dus het ontwerp en de vorm van de panelen kiezen, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Het meest populaire type LED-paneel is de vierkante vorm. Vierkante LED panelen zijn er in verschillende maten. Je kunt 60×60 of 30×30 vinden. Rechthoekige panelen zijn ook goede keuzes. Deze panelen zijn verkrijgbaar in de afmetingen 30×60, 30×120 en 60×120. Als u een sfeervol LED-licht paneel wilt hebben, kunt u ronde lichtpanelen plaatsen. Meestal worden deze panelen gebruikt in hangende installatie. Ook ronde lichtpanelen zijn er in verschillende diameters.

De kleurtemperatuur selecteren

Nadat u hebt besloten welk type paneel bij uw gebouw past, moet u de kleurtemperatuur kiezen. Elke toepassing vereist een andere kleur. De kleur van de LED-verlichting beïnvloedt de nuance van de ruimte. Drie veel voorkomende kleuren LED-verlichting die u kunt kiezen, zijn koel wit, natuurlijk wit en warm wit. Koel wit is ideaal voor kantoren, scholen, winkels, ziekenhuizen en andere commerciële ruimtes. Trouwens, natuurlijke witte kleur is geschikt voor de kelder, garage of woonkamer. Last, warm wit is ideaal voor verpleeghuizen. Als je eenvoudig de helderheid van je led-lamp wilt aanpassen, kun je een dimmer schakelaar installeren. Om dit apparaat te installeren, moet je ervoor zorgen dat je dimbare LED-verlichting kiest. U kunt dus het helderheidsniveau van het licht regelen, afhankelijk van uw behoefte en activiteit.