Ondernemers blog
Image default
Kinderen

Hoe kies de juiste kinderopvang?

in ieder dorp is wel een dagverblijf te vinden en in de stad zitten er soms meer dan twintig. Naar welk dagverblijf ga jij je baby of peuter brengen? Lees hieronder handige tips en criteria die je kan gebruiken om een keuze te maken bij kinderopvang medemblik.

Bereikbaarheid

Kijk welk dagverblijf qua locatie en bereik voor jou ideaal is. Als je iedere dag tien kilometer moet rijden is dat niet handig. Bekijk daarnaast ook de locatie van het dagverblijf ten opzichte van andere plaatsen: is er een park dichtbij, een boerderij of een speelplaats waar de leidsters wel eens heen gaan? Zo is Kinderopvang Medemblik lekker dichtbij een park en de basisschool gevestigd. Een ander punt is of de tijde aansluiten bij  dat je je kind kan halen en brengen aan op je eigen werktijden? En mag je kind ook komen als hij of zij een beetje ziek is? Kinderopvang Medemblik is hierin erg flexibel.

Veiligheid en visie op opvoeden

Hoe veilig is het dagverblijf? Zo is Kinderopvang Medemblik  erg veilig. Vragen zoals Is het hek om het speelplein altijd goed afgesloten? Staan er voldoende leidsters op de groep kan je hierbij stellen. Normaal gesproken heeft een leidster vier baby’s of zes oudere kinderen. Weten de leidsters precies wanneer een kind gebracht en gehaald wordt? Het komt soms helaas nog voor dat ouders hun kind gewoon ophalen zonder dat de leidster daar iets vanaf weet, dat is gelukkig nooit het geval bij Kinderopvang Medemblik.  In het pedagogisch beleid staat wat de visie van de opvang is en hoe de leidsters de ontwikkeling van kinderen willen stimuleren. Kijk goed of de visie ook bij jouw visie aansluit en hoe die visie wordt uitgevoerd in het Kinderopvang Medemblik. Krijgen leidsters regelmatig cursussen om up-to-date te blijven? Als laatste kun je een rondleiding bij Kinderopvang Medemblik aanvragen.Een rondleiding geeft je direct een goede indruk van hoe het er aan toe gaat. Je ziet hoe het pedagogisch beleid wordt uitgevoerd en hoe de leidsters met de kinderen omgaan.Gerelateerde artikelen

Een afspraak maken bij het kinderdagverblijf in Moerkapelle

Ideeën voor lichamelijke activiteit voor kleuters

geboorte cadeau