Ondernemers blog
Image default
Sport

Hoe kun je een tennisarm voorkomen en genezen?

Een tennisarm is een vervelende blessure die vaak niet zomaar over gaat. Je kunt een aantal dingen doen om de blessure te voorkomen of sneller te laten genezen. In dit blogartikel vertellen we je welke behandelingen tennisarm er zijn en hoe je sport kunt blijven beoefenen terwijl je last hebt van deze blessure.

Hoe ontstaat een tennisarm?

tennisarm klachten komen veel voor bij mensen die regelmatig tennis spelen, maar ook andere racket- en baansporten zoals squash of badminton kunnen ervoor zorgen dat je tennisarmklachten ontwikkelt. De klachten ontstaan meestal door overbelasting van de spieren en pezen in de onderarm, waardoor er irritatie en ontstekingen kunnen optreden. tennisarm behandelingen kunnen bestaan uit rust, fysiotherapie, massages, ijs en het dragen van een elastische bandage of brace.

Wanneer je tennisarmklachten hebt is het belangrijk dat je rust neemt en de blessure niet verergert. Fysiotherapie kan helpen om de klachten te verminderen en de spieren weer sterker te maken. Massage kan de bloedcirculatie bevorderen en de spieren ontspannen. Ijs helpt om ontstekingen te verminderen. Het dragen van een elastische bandage of brace kan de druk op de spieren en pezen verminderen.

Hoe voorkom je een blessure?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om blessures te voorkomen. Voorkom overbelasting door niet te veel en te lang achter elkaar te tennissen of andere racket- en baansporten te spelen. Doe regelmatig oefeningen om de spieren in je onderarm sterker te maken. Warm altijd goed op voordat je gaat tennis of een andere racket- of baansport gaat spelen. Gebruik materiaal dat in goede staat is en vervang beschadigd materiaal.

Heb je na het sporten last van je onderarm en wil je graag weten of je een tennisarm hebt? Neem dan contact op een fysio of Rug Medisch Centrum. Of breng een bezoekje aan de praktijk in Nootdorp. Daar kunnen ze je helpen met het verlichten van de pijn en genezen van de onderarm.