Ondernemers blog
Image default
Vervoer en transport

Automatische kilometerregistratie met blackbox

Ben jij ook helemaal klaar met de ingewikkelde en tijdrovende administratie voor jouw kilometers? Het bijhouden van tankbonnen, kilometerstanden, onderhoudsfacturen en het invullen van talloze formulieren en/of Excel-bestanden kost erg veel tijd en verloopt niet altijd even makkelijk. Je bent vast wel eens een bon kwijtgeraakt, vergeten een kilometerstand in te vullen of je weet niet meer zeker of de rit privé of zakelijk was. Het gevolg? Geen sluitende administratie. In het ergste geval krijg je te maken met de Belastingdienst. Automatische kilometerregistratie met Blackbox maakt deze breedvoerige administratie overbodig. Hierdoor bespaar je veel tijd en je weet zeker dat de administratie steeds juist en sluitend verloopt.

Waarom automatische kilometerregistratie?

De Belastingdienst verplicht jou, de zakelijke automobilist, aan te tonen dat je minder dan 500 privékilometers per jaar rijdt. Dit ‘aantonen’ gaat volgens een aantal strikte voorwaarden. Daarom is het automatische bijhouden van je administratie het meest effectief. Automatische kilometerregistratie werkt namelijk sneller én efficiënter, hiernaast heb je veel minder kans op fouten. Gegevens hoeven niet meer handmatig te worden verzameld en ingevoerd. Ook hoef je niet langer bonnetjes en rekeningen bij te houden voor je administratie. Het kilometerregistratiesysteem neemt namelijk de gehele administratie voor zijn rekening. Bovendien bestaat er niet langer twijfel over zakelijke of privékilometers. Met een knop in het systeem kun je de aard van de rit snel en correct laten registeren.

Maak kennis met de Blackbox

Hoe werkt het kilometerregistratiesysteem precies? Met een kilometerregistratiesysteem worden alle ritten en kilometers automatisch voor je bijgehouden. Jouw voertuig(en) worden voorzien van een Blackbox. Dit is een kastje dat wordt aangesloten op de OBD-poort van jouw voertuig. Via GPS registreert de Blackbox allerlei ritdata, zoals de locaties, de gereden kilometers, de start- en stoptijden en het rijgedrag van de chauffeur. Niet alleen voor de chauffeur, maar ook voor fleetmanagers is dit waardevolle informatie. Informatie die een efficiënter management mogelijk maakt. Zo wordt bijvoorbeeld het administratieproces enorm vereenvoudigd. Dankzij de blackbox wordt de efficiëntie van de kilometerregistratieenorm verhoogt, met een snellere en sluitende afhandeling als gevolg.

Voordelen van kilometerregistratie

Geen naheffingen of boetes meer

Loop niet langer risico op naheffing of boetes van de Belastingdienst dankzij de automatische administratie van al jouw gereden ritten.

Bespaar tijd en kosten

Besteed minder tijd aan je kilometerregistratie dankzij een automatisch rittenregistratiesysteem. Bespaar daarnaast je op brandstof- en onderhoudskosten door route optimalisatie en beter én veiliger rijgedrag.

Voorkom vervelende discussies

Een sluitende administratie voorkomt niet alleen discussies met de Belastingdienst, maar ook met klanten en werknemers. Je hebt immers een zeer accuraat beeld van de gereden ritten. Wist je dat je voertuigen ook live te volgen zijn? Zo weet je precies wanneer een voertuig waar is geweest en wie de bestuurder was.

Verantwoord ondernemen en goed voor het milieu

Naast de verantwoording aan de Belastingdienst en klanten, is een sluitende kilometerregistratie ook erg handig voor jou. Doordat je inzicht hebt in gemaakte ritten, kun jij jouw toekomstige reizen efficiënt inplannen. Zo bespaar je niet alleen op brandstof, je doet ook nog eens aan verantwoord ondernemen, want je stimuleert veiliger rijgedrag en door te sturen op zaken als onnodig stationair lopen doe je ook nog iets goed voor de natuur.

Waarom zou jij moeilijk doen als het makkelijk én betrouwbaar kan? Ontdek de kilometerregistratie met Blackbox vandaag nog en ga zelf aan de slag!

https://yeshugo.com/kilometerregistratie/