Ondernemers blog
Image default
Sport

Hengels te water

Het is half juni als er na weken weer een nachtvis-actie in de planning staat. Het betreffende water is een diepe zandwinput. De diepte varieert van 5 tot bijna 20 meter. Het is een hard water, maar er zwemmen wel fantastische vissen rond. De topvis is minimaal 20kg en in de lente en begin winter raakt deze de 25kilo aan. Een prachtvis om te vangen, al zal deze niet in vol gewicht zijn. 

De sessie start met het zoeken naar een geschikte plek. Het water is met 8 hectare niet megagroot en veel vissers zijn bekend met het bestand. Het is dus eerder zoeken naar een vrije plek, dan neerstrijken op een plek, waarbij de karper direct zichtbaar in bereik is. Gelukkig kunnen we in de bosrand neerstrijken, waar het over het algemeen rustiger is. Snel worden de hengels gereed gemaakt, waarna het kampement kan worden opgebouwd. De stretcher wordt al vast klaargezet e de rest van de tent wordt ingericht. Uiteraard met de viskoffer binnen handbereik om zo snel bij de kleine spullen te kunnen. 

Dan kan de reis-bbq aan en de sateetjes en burgers worde genuttigd. Tijdens de laatste hebben krijg ik opeens een snelle opsteker, waarna de hengel zo over de steun te water gaat. Blijkbaar heb ik de beetrunner niet aangezet na het verplaatsen van de rodpod. Uiteindelijk heb ik gekozen om in de eigen kant te vissen in een kom van het water. De binnenste hengel zo ver mogelijk en de rechterhengel iets dieper en dichtbij. Dat dit een gouden zet was, blijkt wel als ik al rennend naar de rodpod de 2e hengel nog net kan grijpen. Want ook deze dreigt uit de steun te vliegen. Met deze grote diepte was ik al bang dat er een hengel verloren was, maar na 2 minuten kunnen we de eerste hengel weer uit het water trekken, met de karper er nog aan. Wat een geluk! De vislijn van de nog liggende hengel is blijkbaar langs de molen van de in het water getrokken hengel blijven steken en zo kan deze worden terug gevangen. Uiteindelijk belandt een 13 kilo vis op de mat. Ook later die avond mag ik nog een vis van 8 kilo scheppen. Deze vangst gaat meer zoals het boekje het beschrijft.

Met dit mooie verhaal kom ik later in de week nog even bij de hengelsport winkel. En wat blijkt is dat er bij een andere visser al wel 2 hengels zijn verloren eerder die maand. Helaas heeft hij een stuk minder geluk dan ik. 

https://www.sportvisgigant.nl/

Gerelateerde artikelen

Fitness apparaten

Goede sportschool in Haaksbergen!

Van sporten in Haaksbergen krijg je energie