Ondernemers blog
Image default
Woningen

Alles over bevroren leidingen

Bevroren leidingen?

 

Gaat het in Nederland vorsten? Dan loopt u altijd het risico op bevroren waterleidingen. Bevroren waterleidingen kunnen erg vervelend zijn, want daardoor kunnen apparaten defect raken, maar het kan ook zijn dat zaken niet meer optimaal functioneren. Omwille van die reden is het dan ook relevant om maatregelen te treffen. Zoals u ongetwijfeld wel weet, is het altijd verstandiger om preventief op te treden in plaats van dat u achteraf nare zaken moet herstellen. Wat kunt u dus doen om bevroren leidingen tegen te gaan?

 

Het weer in de gaten

 

Dit klinkt simplistisch, maar toch is het de eerste stap. U moet allereerst bewust zijn van het weer. Waterleidingen bevriezen niet zo snel tijdens reguliere temperaturen. Gaat het echter aanhoudend vorsten, dan is het verstandig om de nodige maatregelen te nemen. Probeer dus zo vaak mogelijk het weerbericht in de gaten te houden. Voor veel mensen is dit vanzelfsprekend, maar het zal u verbazen hoeveel mensen er zijn die niet dagelijks naar het weer kijken. Deze mensen kunnen minder snel voorzorgsmaatregelen nemen, omdat ze niet bewust zijn van de gevaren van de bevroren waterleidingen. Heeft het weerbericht aangekondigd dat het een lange periode gaat vorsten? Dan kunt u vervolgens de volgende stappen ondernemen.

 

Tocht vermijden

 

Tocht in uw woning is een van de belangrijkste oorzaken van bevroren waterleidingen. Het mag niet te koud zijn in uw woning. Tocht zorgt echter voor extreme kou en daarom moet dat voorkomen worden. Maar hoe doet u dit precies? Lees de onderstaande stappen door. Het eerste wat u te doen staat is het verzegelen van de tochtopeningen.

 

Kelderraampjes controleren

 

Een belangrijke eerste stap is het controleren van de kelderraampjes. Hoe zien deze kelderraampjes eruit en zijn er specifieke maatregelen die u kunt nemen? Misschien is het glas wel gebroken, heel dun of is er iets anders aan de hand. In dat geval is er in de kelder meer kans op vocht. En met vocht is er dan weer meer kans op bevroren leidingen. Heeft u ergens gebroken glas in een kelderraampje gezien? Vervang deze raampjes dan zo snel mogelijk met dubbel glas. Dit zorgt voor een uitstekende isolering en bovendien reduceert u daarmee het risico op een herhaalde breuk in het glas.

 

Tochtende deuren

 

Ook tochtende deuren kunnen een groot probleem zijn in de woning. Misschien heeft u bepaalde deuren die niet meer goed dicht willen. Misschien is het slot niet meer goed. U denkt waarschijnlijk: ach, die deur gebruik ik toch nooit dus dat is geen enkel probleem. Veel mensen vergeten dan echter dat dit bevroren leidingen kan bewerkstelligen. Probeer tochtende deuren dan ook zo goed mogelijk te dichten, zodat u het risico daarop minimaliseert.

 

Tocht door bevroren leidingen: loodgieter Haarlem

 

Natuurlijk bestaat er de mogelijkheid dat door alle maatregelen er alsnog bevroren leidingen ontstaan. Ook dan hoeft u nog niet te panikeren, want de schade kan best meevallen. Bovendien staan er op internet verscheidene tips waarmee u de eventuele schade kunt vaststellen. Lijkt het er echter op dat de bevroren leidingen veel schade kunnen veroorzaken? In die gevallen is het verstandig om een loodgieter uit Haarlem in te huren. Deze kan de situatie voor u nagaan en eventuele maatregelen nemen. Hier bent u misschien wat geld voor kwijt, maar met daadwerkelijke schade dankzij bevroren leidingen bent u nog veel verder van huis.

 

https://loodgieter-haarlem.nu/

Gerelateerde artikelen

Veiligheidssloten, al eeuwenlang een goed idee!

Waar let je tijdens het kopen van een douchekraan?

Wij nodigen u uit bij ons makelaarskantoor.