Ondernemers blog
Image default
Woningen

Veiligheidssloten, al eeuwenlang een goed idee!

Al vele jaren geleden kregen mensen de behoefte om hun eigendommen te beschermen tegen ongenode gasten. De eerste sloten waren vrij primitief, maar wist u dat de meeste sloten die u tegenwoordig gebruikt nog altijd afgeleid zijn van de allereerste klaviersloten? Vroeger waren de sloten vrij primitief. Een slot had meerdere plaatjes die op verschillende hoogtes gedrukt moesten worden om het slot te ontgrendelen. Alleen gebruik van de juiste sleutel zorgde dat het slot open ging. Helaas volgden dieven en inbrekers alle ontwikkelingen op de voet. Zodra er een slot ontwikkeld werd maakten zij er een sport van om methodes te vinden dat slot te kraken. Dat was vroeger al zo, en dat is nu nog altijd aan de orde van de dag.

Kwaliteitssloten met SKG-certificaat

De ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op. Een slot dat u 5 jaar geleden nog afdoende beschermde zal inbrekers tegenwoordig niet meer buiten de deur houden. Moet u dan al uw sloten vervangen? Nee hoor. Soms is het voldoende om bijsloten te plaatsen. Ook is het zo dat voor veel merken sloten speciale rozetten verkrijgbaar zijn die u beschermen tegen de nieuwste vorm van inbraak: de Bulgaarse methode, of wel kerntrekken. De inbreker draait een schroef in uw cilinder, en trekt die vervolgens in zijn geheel uit uw slot. Met deze speciale rozetten beschermt u uw slot tegen kerntrekken. Kiest u voor opwaardering van uw sloten naar SKG-4 sterrensloten dan bent u gelijk ook beveiligd tegen het gebruik van een klopsleutel.

Assistentie bij inbraakpreventie

Wij kunnen ons voorstellen dat u geen idee heeft hoe u uw woning het beste kunt beveiligen. Vanzelfsprekend helpen we u hier graag bij. Ons advies is gratis en geheel vrijblijvend. Onze adviseurs van slotenmaker Lelystad en slotenmaker Almere zijn bevoegd om adviezen uit te brengen via het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Check uw verzekeringspolis om te zien of u misschien korting krijgt als u uw huis beveiligt volgens PKVW!

Gerelateerde artikelen

Waar let je tijdens het kopen van een douchekraan?

Alles over bevroren leidingen

Wij nodigen u uit bij ons makelaarskantoor.