Ondernemers blog
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn de stappen om een geschikt verhuisbedrijf te kiezen?

Een professioneel verhuisbedrijf inhuren betekent niet meteen dat het een zorgeloze verhuizing wordt. Er kunnen altijd spullen kapot gaan of de kosten vallen hoger uit dan afgesproken is. Hoe kies je het juiste en geschikte verhuisbedrijf uit?

Zelf doen of een verhuisbedrijf inhuren?

Als je een verhuizing zelf wel eens gedaan hebt, weet je hoe stressvol het kan zijn en hoeveel werk het is. Daarom kiezen veel mensen voor het inhuren van een verhuisbedrijf. Ze zijn hier vaak in gespecialiseerd, hebben de juiste materialen ervoor en hebben de ervaring om het zo netjes en makkelijk mogelijk te laten verlopen.

Of je voor een verhuisbedrijf kiest of het zelf gaat doen, in beide gevallen is voorbereiding erg belangrijk. Je moet weten hoeveel je moet gaan verhuizen en hoe je dit het beste kunt gaan doen. Als je een verhuisbedrijf kiest word je hier van a tot z mee geholpen.

Erkende verhuizers

Erkende verhuizers is de brancheorganisatie in Nederland voor professionele verhuisbedrijven. Ze zijn vaak wat duurder, maar bieden wel meer zekerheid. Omdat ze zijn aangesloten bij de organisatie hebben ze allemaal dezelfde voorwaarden, geven ze een garantiecertificaat en is er vastgelegd wat en voor hoeveel je verzekerd bent mocht er iets kapot gaan. 

Bij niet erkende verhuisbedrijven heb je meestal een verplicht eigen risico en ze hebben vaak alleen een aansprakelijkheidsverzekering. Soms staat er zelfs in de voorwaarden dat ze niet aansprakelijk zijn voor spullen die kwijtraken of gestolen worden. Denk dus goed na voor wat voor verhuisbedrijf je kiest.

Prijs verschillen

De prijsverschillen kunnen groot zijn tussen verhuisbedrijven. Vergelijk deze goed voordat je een keuze maakt. Het kan namelijk een verschil van honderden euro’s zijn.

Niet alleen de prijs is belangrijk, maar vooral de voorwaarden. Zoek goed uit naar het verzekerde bedrag bij schade en hoeveel het eigen risico is. Werken ze met een vaste prijs of met een uurtarief die na gecalculeerd wordt? Hierover zijn goede afspraken vooraf nodig en vergelijk ze van meerdere bedrijven.

Onderzoek doen

Als je hebt besloten tussen een erkende verhuizer of een niet erkende verhuizer, de prijzen hebt vergeleken en de voorwaarden hebt afgewogen, ben je bijna bij een keuze. Het is altijd aan te raden om online meer onderzoek te doen.

Zoek het bedrijf online op, check hun social media hoe ze te werk gaan en het belangrijkste is het lezen van reviews. Dit zijn ervaring van andere en zeer waardevol voor je keuze.

Een opslagruimte gebruiken

Soms kan het zijn dat je niet al je spullen mee kunt verhuizen of dat je tijdelijk je spullen moet opslaan voordat je je nieuwe woning in kunt. Een opslagruimte huren is dan een goede tussentijdse oplossing. Boxss is de opslagruimte specialisten omgeving Helmond en kunnen daarbij helpen.

Boxxs brengt de opslag box naar je toe en je krijgt 2 uur de tijd om in te laden. Als je klaar bent met laden sluit je hem af en komen ze hem weer ophalen en rijden ze je spullen naar een beveiligde en verwarmde opslag unit. Zo staan je spullen veilig opgeslagen!