Ondernemers blog
Image default
Auto’s en Motoren

Diverse mogelijkheden om een auto te leasen

Het is al lang niet meer zo dat je bij het leasen van een auto vast zit aan langlopende contracten van vijf jaar. Inmiddels is er een enorme keuze aan mogelijkheden. Aan de ene kant heel fijn natuurlijk, maar met extra veel keuze wordt het natuurlijk ook moeilijker om een afgewogen beslissing te maken.

Standaard contract

De standaard methode voor het leasen van een auto, of je nu zakelijk of privé least, is door een vast bedrag per maand te betalen over een van te voren bepaalde contractperiode. Eigenlijk werkt dit niet veel anders dan het abonnement op je mobiele telefoon. Het grote verschil zit hem vooral in de bedragen die er in om gaan. De goedkoopste leaseauto’s vind je voor ongeveer tweehonderd euro per maand. Wil je een wat betere auto, zoals een Citroen Berlingo, leasen dan ga je al snel over de vierhonderd euro per maand heen. Natuurlijk bepaald de lengte van het abonnement voor een deel ook de hoogte van het maandbedrag. Bij een langere huurperiode betaal je minder geld. Vaak kun je een auto leasen voor twee,drie, vier of vijf jaar.

Shortlease van citroen berlingo leasen 

Voor veel mensen is dit een grote stap. Net zoals dat je liever ook niet vast zit aan een telefoonabonnement voor vijf jaar. De kans is groot dat er in de tussentijd iets verandert in je persoonlijke situatie, waardoor je graag iets anders wilt. In het slechtste geval kun je jouw baan kwijt raken, waardoor het maandbedrag voor de auto ineens een financiële strop wordt. Daarnaast zijn er ook veel mensen die een leaseauto zien als een tussenoplossing. Bijvoorbeeld omdat ze tijdelijk geen geld hebben voor een nieuwe auto, maar er toch één nodig hebben. Gelukkig is er tegenwoordig ook ‘shortlease’, korte lease. Dit is een optie die tussen leasen en huren in zit. De voorwaarden zijn hetzelfde, alleen lease je de auto dan per maand. Natuurlijk wel voor een hoger bedrag

http://www.bedrijfsbusleasen.nl/super-deals/citroen-berlingo-leasen