Ondernemers blog
Image default
Bedrijven

Het salaris en omstandigheden

Voor sommige is dit een gevoelig onderwerp, anderen praten hier openlijk over en scheppen hier zelfs over op; het salaris. De een vind dit belangrijk en de ander niet. Daarom is het gebruikelijk om hier niet over te praten. Het kan ook voorkomen dat men anders naar deze persoon gaat kijken omdat hij zo veel verdiend, of de persoon wil niet het idee hebben dat hij een gedeelte moet afstaan omdat anderen minder hebben, of dat hij of zij sneller in een groep moet betalen. Anderen zijn hier heel open over en zijn ook zeer trots, zij geven vaak meer en sneller hun geld uit.

Het salaris is dus nodig om te voorzien in levensbehoeften, hierdoor is men afhankelijk van het geleverde werk. Het verschil van salarissen is ook ontstaan omdat elk bedrijf een ander salaris aanbiedt. Zo maakt het veel verschil als iemand bij een commercieel winstgerichte organisatie werkt of bij een non-profit organisatie. Vaak ligt het ook aan de persoon zelf, hoe hij of zij de visie ziet. Het is daarom belangrijk dat iemand zich op zijn of haar plek voelt binnen een organisatie. Ook moet men dan wel een passend salaris ontvangen voor het verrichte werk.

Een loon komt tot stand door een aantal factoren, die op hun beurt er weer voor zorgen dat er een totaalbedrag uitrolt. Bedrijven hanteren vaak een standaard van de branche, zij kunnen hierboven zitten maar ook eronder. Om die reden doen bedrijven en werknemers een loonberekening. Zo weten zij waar zij aan toe zijn en in hoe verre zij kunnen gaan om de doelen te halen. Er zijn een aantal bedrijven die zich bezighouden met dergelijke zaken, zo ook CBBS, vanuit hun locatie in Den Haag. Zij regelen en berekenen salarissen en zorgen voor diensten op het gebied van salaris. Bezoek hun website voor meer informatie cbbs.nl.

http://www.cbbs.nl/

Gerelateerde artikelen

De duur van een CIS-registratie

De juiste coaching op zakelijk gebied

Stimuleer het scheiden van bedrijfsafval met deze tips