Ondernemers blog
Image default
Banen en opleidingen

Check goed je ontslagvergoeding belasting

Je bent je baan verloren. Dat is natuurlijk helemaal niet zulk prettig nieuws en je zult er wel behoorlijk van geschrokken zijn of ziek van zijn. Het zorgt ervoor dat je misschien wel in de financiële problemen komt en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Het liefste wil je de tijd nemen voor het zoeken naar een leuke nieuwe en daarbij ook een goede en passende baan, maar omdat je geen zin hebt om financiële stress te hebben ga je maar snel op zoek en neem je genoegen met de eerste de beste kans die zich voordoet. Dit is echter zonde, want het gaat hierbij wel om een baan en daarbij dus om je toekomst. In een baan moet je het wel naar je zin hebben en plezier hebben in het werk dat je doet. Daarom is het zeker de moeite waard om een blik te gaan werpen op de gegeven ontslagvergoeding belasting van je werkgever. 

Overeenkomst

Door middel van het opstellen van een contract waarbij er wordt aangeven dat je bent ontslagen en per wanneer dat ingaat, kan een werkgever samen met jou een overeenkomst sluiten waarmee het oude contract te niet wordt gedaan. Let er echter wel goed op wat de inhoud hiervan is voordat je die overeenkomst zomaar tekent. Hier moet bijvoorbeeld ook goed in worden vermeld hoeveel geld je nog mee krijgt van je werkgever. Dit is afhankelijk van een aantal factoren en misschien heb jij wel meer recht op een ontslagvergoeding belasting dan dat er daadwerkelijk in de overeenkomst vermeld staat. 

Let op!

Je hebt misschien dus wel meer rechten dan je denkt op een ontslagvergoeding belasting, dus teken niets voordat je dit goed hebt doorgenomen. Het is namelijk afhankelijk van het aantal jaren dat je ergens in dienst bent geweest, maar het heeft ook te maken met de manier waarop jij bent ontslagen. Let dus goed op en bespreek het eventueel met een jurist.

 

Gerelateerde artikelen

Inhuren van een Arbeidsjurist Nijmegen

Simpel je vop certificaat behalen

Juridisch Secretariaatsmedewerker