Ondernemers blog
Image default
Banen en opleidingen

Outplacement in Apeldoorn: ontslagen worden biedt veel kansen

Outplacement Apeldoorn zorgt voor een nieuwe toekomst wanneer je onverhoopt bent ontslagen. Het biedt kansen om te onderzoeken wat je echt wilt gaan doen. De kans is groot dat dit iets heel anders is dan de functie die je had bij je laatste werkgever. Het is daarom heel verstandig om te investeren in het vinden van een passende en duurzame baan en dat kan als je kiest voor outplacement Apeldoorn. Met een outplacementtraject zet je het verlies van je baan om in iets positiefs en het kost je slechts 6 tot 9 maanden. Je kunt een outplacementtraject zelfs meenemen in de ontslagvergoedingsonderhandelingen.

Vijf fases

Outplacement Apeldoorn kent 5 fases. Allereerst de oriëntatiefase, waarin wordt bekeken wat de redenen zijn voor outplacement en naar wat er is afgesproken met voormalige leidinggevenden. Daarna volgt de persoonsgerichte fase, waarin wordt onderzocht wie je precies bent, wat je allemaal kunt en wat je drijfveren zijn. Ook doe je in deze tweede fase een beroepskeuzetest en er wordt gekeken of het starten van een eigen bedrijf misschien iets voor je is. In de derde fase wordt er aandacht besteed aan het verbeteren van jouw kennis en vaardigheden. Eventueel krijg je ook online een training aangeboden. De vierde en vijfde fase van outplacement Apeldoorn staan in het teken van solliciteren en voorbereiden op een nieuwe, andere baan.

Voor wie

Er zijn veel situaties waarin outplacement Apeldoorn een uitkomst kan bieden. Bijvoorbeeld als je echt niet weet wat je verder moet gaan doen in je carrière, of als je je functie niet meer leuk vindt en graag heel iets anders zou gaan willen doen. Ook als er weinig passende banen in jouw regio zijn te vinden, of als je misschien wat ouder bent of te weinig ervaring hebt met solliciteren, waardoor je denkt dat het lastig wordt om een nieuwe baan te vinden, kan outplacement Apeldoorn uitkomst bieden.

 

Gerelateerde artikelen

het ontvangen van een ontslagvergoeding

Opleiding schoonheidsspecialiste volgen? Kijk hier!

Check goed je ontslagvergoeding belasting