Ondernemers blog
Image default
Banen en opleidingen

Simpel je vop certificaat behalen

Het is altijd handig om een vop certificaat op zak te hebben. Wanneer je namelijk eenmaal zo’n certificaat hebt kan je bepaalde werkzaamheden verrichten. Dit certificaat is vooral gericht op mensen die in te techniek werken en mensen die dergelijke kennis van elektrotechniek nodig hebben. Denk hierbij aan onderhoudsmonteurs of de procestechniek. Het is belangrijk dat technische zaken goed uitgevoerd worden. Je wilt namelijk niet dat er ongelukken gebeuren of dat er bepaalde onderdelen stuk gaan. Met een vop certificaat ben je ervan verzekerd dat je bepaalde technische handelingen veilig kan uitvoeren.

Voor wie handig?

Het is belangrijk dat je als monteur, operator of medewerker goed op de hoogte bent van alle technische zaken en veiligheidsaspecten wat betreft techniek. We hebben het dus over mensen die werken aan elektrische onderdelen van machines of apparaten. Voor hun zou een vop certificaat erg handig zijn. Op die manier ben je er namelijk van verzekerd dat je werkt in een veilige omgeving waar de risico’s minimaal zijn. Gevaarlijke situaties worden dus voorkomen met een vop certificaat. Wanneer je eenmaal zo’n certificaat hebt ben je op de hoogte van de basiskennis wat betreft techniek en weet je ook alle veiligheidsmaatregelen. De opleiding wordt vooral gegeven aan mensen die weinig kennis hebben van elektrotechniek, maar er wel veel te maken mee hebben op hun werk.

Online

Het is mogelijk om vanuit huis je vop certificaat te behalen. We bieden namelijk ook online lessen aan. Zo kan je bezig wanneer het jou uitkomt. Je kan ook tijdens werktijd met de lesstof aan de gang. Doordat we de lessen ook online aanbieden is het voor iedereen mogelijk zijn of haar vop certificaat te behalen. Uiteindelijk zullen ook nog eens de werkzaamheden verbeterd worden wat leidt tot een betere werksituatie. Neem gerust contact op als je extra informatie wilt.