Ondernemers blog
Image default
Bedrijven

manuka honing van manukahoningdokter

Manuka honing

Manuka-honing wordt al lang gewaardeerd om zijn helende en geneeskrachtige eigenschappen. Mensen gebruiken het om wonden te helen, de spijsvertering te verbeteren, de immunologische afweer te stimuleren en keelpijn en hoesten te verlichten. Je kunt het consumeren, mengen met water en zelfs plaatselijk gebruiken voor bepaalde mensen.

Manuka honing

Een van die items die alles doet, is honing. De ene honing onderscheidt zich van de andere vanwege zijn uitzonderlijke vermogen om elke maaltijd te zoeten, een droge huid te bevochtigen en een zere keel te verlichten als je je onder het weer voelt. Vanwege de krachtige therapeutische effecten is Manuka honing, afkomstig uit Nieuw-Zeeland en sommige regio’s van Australië, behoorlijk populair geworden. Ben je van plan op zoek te gaan naar authentieke Manuka honing? Ga naar manuka honing van manukahoningdokter om onze website te bekijken

Manuka is een unieke honingsoort die wordt geproduceerd door bijen die de Manuka-plant bestuiven, een struik of kleine boom die inheems is in Oost-Australië en Nieuw-Zeeland. Nectar van de Manuka-bloem bevat verschillende stoffen die niet zo geconcentreerd zijn in andere soorten honing, zoals methylglyoxal, dat bekend staat om zijn antibacteriële eigenschappen.

Het label van elk authentiek Manuka honing product is voorzien van de Unique Manuka Factor (UMF), een handelsmerk dat de honing evalueert op basis van de potentie en uitmuntendheid van zijn onderscheidende kenmerken, zoals bevestigd door onafhankelijke tests. De gezondheidsvoordelen van Manuka honing zijn in verband gebracht met deze verschillende componenten.

Manuka honing

Voor de behandeling van wonden heeft Manuka honing een solide reputatie opgebouwd. Infecties, chirurgische wonden, brandwonden en zelfs zweren zijn naar verluidt gedeeltelijk behandeld met Manuka vanwege de grote hoeveelheden antibacteriële en ontstekingsremmende componenten, volgens een recensie gepubliceerd in het tijdschrift Foods in 2014.