Ondernemers blog
Image default
Bedrijven

Steeds minder leden

 

Iedereen is er wel mee opgegroeid, tennis. Als klein kind groeide je op met de meest bekende sporten zoals tennis, hockey en voetbal. Je mocht dan voor het eerst een training meekijken of ervaren. En stiekem wilde je alle sporten beoefenen maar dat gaat helaas nou eenmaal niet qua tijd, dus je kiest de voor jouw leukste sport. Vaak is dit hockey of voetbal, maar waarom dan geen tennis. Is het dat tennis minder leuk is of iets anders? In dit artikel zal er meer informatie gegeven over het ledentekort bij tennisclubs en waarom kinderen vaak voor een andere sport kiezen.

Zoals al gezegd moet je als klein kind gaan kiezen voor een sport en de meeste gevallen is dit voor jongens voetbal en voor de dames hockey. Maar waarom kiest niemand dan voor Tennis. Een grote oorzaak hiervan is dat je eerste aanraking met sport vaak een bal of hockeybal is. Op school krijg je vaak hockey tijdens gymlessen en thuis ligt vaak een voetbal. Dit komt doordat een bal makkelijker te krijgen is en een tennis racket kopen een stuk duurder is. Een andere grote reden waardoor tennis onder de kinderen een stuk minder populair is, is omdat tennis een spel is voor 2 of 4 personen waarbij voetbal en hockey met grotere groepen op lokale pleintjes gespeeld kan worden. Ook gemeentes helpen niet mee met het bevorderen van het aantal leden bij tennis, want doordat er alleen maar voetbal/hockey veldjes worden aangelegd worden de kinderen ook niet aangespoord om andere sporten uit te proberen. Wat wel opmerkelijk is, is dat veel tieners alsnog de overstap maken naar tennis. Dit doen ze vaak omdat ze er dan pas mee in aanraking komen en erachter komen dat tennis best leuk is.

Kortom koop voor je kinderen ook is tennis of head rackets, om zo de kinderen alle ruimte te geven hun eigen keus te maken in een sport.

https://www.kctennis.nl/

Gerelateerde artikelen

Goede warmtepomp in Haaksbergen gezocht?

WordPress zorgt voor een perfecte balans

5 maatregelen voor een betere scheiding van bedrijfsafval