Ondernemers blog
Image default
Bedrijven

Technologische ontwikkelingen op het gebied van achteruitrijcamera’s

De technologie heeft de laatste jaren alles behalve stil gestaan, op veel meer gebieden dan we denken hebben we veel aan deze technologische ontwikkelingen. Dit is ook het geval op het gebied van achteruitrijcamera’s, tegenwoordig kennen we namelijk ook de draadloze achteruitrijcamera, een paar jaar geleden was dit nog niet het geval. Achteruitrijcamera’s maken het rijden een stuk veiliger en geven je zicht op plekken die je normaal niet goed zou kunnen zien. Door het gebruik van deze camera’s zijn het aantal ongelukken flink afgenomen, een goede manier om veilig aan het verkeer deel te nemen dus.

Maar hoe werkt een draadloze achteruitrijcamera nou eigenlijk? Je kunt kiezen voor de digitale of de analoge techniek, in de meeste gevallen wordt er aangeraden voor de digitale camera te gaan. Met alle netwerken die tegenwoordig gewoon in de lucht hangen is deze techniek echt een must. De verbinding van je camera  is natuurlijk wel privé dus er kan niemand mee kijken. Het systeem van een draadloze achteruitrijcamera werkt met een systeem en met een zender. Deze zender wordt meestal achterop een voertuig bevestigd in de buurt van de camera. Deze ontvanger is weer gekoppeld aan de monitor en maakt het mogelijk het beeld van de camera weer te geven op het scherm in de auto zelf.

Het is ook mogelijk om meerdere camera’s aan de monitor te koppen en zo verschillende hoeken van de auto in de gaten te houden. Er kunnen zelfs twee of drie camera’s draadloos worden aangesloten, wel moeten er dan voor alle camera’s aparte zender worden aangebracht om te zorgen voor goede verbinding. Het is het beste om een achteruitrijcamera set aan te schaffen. In deze set zit alles inbegrepen en zijn er geen problemen met de verschillende modellen monitoren. Voor meer informatie over deze achteruitrijcamera set en andere accessoires neem dan gerust een kijkje op www.vanzwitersland.nl

http://www.vanzwitserland.nl