Ondernemers blog
Image default
Bedrijven

Waarvoor zijn codeersystemen?

De meeste bedrijven en met name Retail winkels gebruiken coding and marking. Coding and marking is een andere benaming voor codeersysteem. Een relatief groot bedrijf haalt heel veel profijt aan een codeersysteem. Alles is dan namelijk overzichtelijk terug te vinden in de computer. In de computer kan elke werknemer zien welke fase het product is en wanneer dit is gebeurt. Het is als het ware een logboek. Je kan zien waar en wanneer de producten zijn aangekomen en wanneer ze worden door verkocht. Wat veel mensen zich afvragen is hoe kan een code herkent worden? Het meest bekende codeersysteem is de streepjescode. Iedereen kent de codes wel uit de supermarkten. De code is afgebeeld op de verpakking van de producten. Deze code wordt vervolgens gescand bij de kassa en de kassa herkent alle producten. Aan de streepjescode zit een identiteit aan verbonden. Welk product het is en wat de prijs is. Met een PDA kan je zelfs nog meer te weten komen. Je kan bijvoorbeeld zien hoeveel er nog op voorraad is en of er al besteld is.

 Vroeger was er nog geen streepjescode en werd er gebruik gemaakt van een ponskaart. Helaas was deze erg onhandig en wilde hier iedereen al snel van af. Hieruit is in 1952 de streepjescode uitgevonden.

Bedrijven kiezen er zelf voor om een streepjescode op de producten te doen, maar bijna geen enkel bedrijf weigert dit. De reden hiervan is dat het heel onhandig is als je niet gebruik maakt van een codeersysteem. Groeiende bedrijven gebruiken ook veel codeersystemen, want ze willen het overzicht altijd houden en dat kan met een codeersysteem. Zo hou je het bedrijf wel overzichtelijk en maak je het gemakkelijker voor nieuwe werknemers. Hiervoor moet je speciale printers kopen. Een webwinkel die dit soort printers verkoopt is: www.kba-metronic.com.

http://www.kba-metronic.com

Gerelateerde artikelen

Het verhogen van de winstgevendheid

Documenten laten vertalen

Waarom zou ik een cursus gebarentaal volgen?