Ondernemers blog
Image default
Aanbiedingen

Palmbomen

Palmbomen

Wat geeft nu nog meer een vakantiegevoel dan weg kunnen dromen onder een boom met palmbladeren, genietend van een kokosnoot of overheerlijke cocktail en met het geruis van de zee op de achtergrond? Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om een stukje van dit vakantiegevoel in huis te halen! Met de aanschaf van een palmboom waan je je snel in tropische sferen. Gelukkig zijn er de laatste tijd veel mogelijkheden om dit type boom ook in Nederland te onderhouden en verzorgen. Maar hoe kom je nu bij jouw perfecte vakantiegevoel? Welke boom past het best bij jouw leefstijl en huishouden? En welke rockt het best bij jouw interieur? Lees voor aanschaf in ieder geval de volgende tips even door voordat je een van de vele mogelijkheden palmbomen aanschaft. 

 

  1. Plaatsing van de palmboom

Bedenk van tevoren waar je de palmboom wilt neerzetten. Ten eerste, wil je deze buiten hebben staan of toch liever binnen? Vraag jezelf daarbij ook af of het mogelijk is om de boom in de zon te kunnen zetten, ook als je deze binnen wilt plaatsen.

 

  1. Grootte van de palmboom

De ene palmboom groeit sneller dan de ander. Zoek daarom goed uit welke hoogte wenselijk is bij aanschaf van de palmboom en of de boom snel groeit of niet. Om meer inzicht te krijgen in dit soort informatie kan je natuurlijk altijd een flora en fauna website raadplegen.   

 

  1. Verzorging van de palmboom

Gelukkig zijn er veel verschillende palmbomen te vinden wat betekent dat er ook veel verschillende verzorgingstechnieken zijn! De ene palmboom is de ander nu eenmaal niet, wat ook inhoudt dat de een meer water nodig dient te hebben dan de ander. Palmboom A mag misschien maar 2,5 uur in de zon staan terwijl palmboom B dit de hele dag aankan. Bedenk van tevoren goed hoeveel tijd je vrij hebt voor de verzorging van je palmboom, zodat je naderhand niet voor ongewenste verrassingen komt te staan. 

 

  1. Uiterlijk van de palmboom

Er is niet alleen een verschil tussen de grootte, de manier van plaatsen en de verzorging die de bomen nodig hebben. Er zit namelijk ook een groot verschil tussen de vorm en het uiterlijk van de bladeren. Let goed op welke bladeren je mooi vindt en goed bij jouw interieur vindt passen en welke eventueel wat minder. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je uitgekeken raakt op jouw net gekochte palmboom! 

 

Ingepalmd?

Heeft deze blog jouw voldoende inzicht gegeven over waar je op moet letten bij aanschaf van een palmboom en aan het denken gezet over verschillende opties? Ben je klaar voor de volgende stap? Check vooral deze palmbomen en misschien vind je jouw droomboom al eerder dan dat je had kunnen bedenken!