Ondernemers blog
Image default
Dienstverlening

Snel je zeil vastmaken

Nestelringen zijn bedoeld om bijvoorbeeld stukken zeil mee vast te maken. Een nestelring is in principe niets meer dan een klein ringetje van stevig materiaal. Deze ringetjes worden in de hoeken geplaatst van bijvoorbeeld zeilen. Wanneer deze zeilen dan bepaalde spullen moeten bedekken, dan kan er door de nestelring een stevig stuk touw worden gehaald. Met de knoop die in dit touw gelegd wordt, wordt het zeil stevig vastgehouden. Het gebruiken van deze nestelringen brengt dan ook verschillende voordelen met zich mee.

 

Stevigheid

Om te beginnen zorgt een nestelring natuurlijk voor stevigheid. Stel je moet een gaatje hebben in een stuk zeil om het touw aan vast te maken, dan is de kans groot dat het überhaupt een vervelende klus is om dit gaatje te maken. Indien je eenmaal een gat hebt zitten, dan is de kans weer groot dat je touw hier doorheen scheurt wanneer je er een strakke knoop inlegt. Met een nestelring voorkm je dit. Nestelringen zitten als het ware tussen het touw en het zeil in waardoor het touw er niet doorheen kan scheuren. Daarnaast zijn de ringen natuurlijk erg stevig. Kortom, een eenvoudige en ideale manier om bijvoorbeeld een dekzeil mee vast te maken. Je maakt het jezelf er een stuk makkelijker mee.

 

Keuze

Bij nestelringen kun je zelf kijken welke varianten je handig vindt. In de ene situatie zijn er bijvoorbeeld grotere nestelringen nodig dan in de andere situatie. Nestelringen zijn over het algemeen sowieso een stuk kleiner dan bijvoorbeeld zeilringen. Je kunt er vanuit gaan dat de kleinste varianten starten bij zo’n 4 millimeter. Dit kan oplopen tot. bijvoorbeeld 9 millimeter. Indien je een bepaald kleur zeil hebt waarvan je wilt dat dit matcht met de ringen, dan is dit ook vaak mogelijk. Zo kun je bij een nestelring bijvoorbeeld ook kiezen voor zilverkleurige, goudkleurige of zwarte varianten. Je kunt zelf kijken wat een goede keuze is en op basis daarvan overgaan tot aankoop.