Ondernemers blog
Image default
Aanbiedingen

Zo kun je succesvol zelf ondernemen

Weet dat het pad van een zelfstandige ondernemer niet over rozen gaat. Het is voor veel mensen een droom die uitkomt. Lekker je eigen tijden bepalen en indelen en geen baas meer die loopt te zeuren aan je hoofd.

 

Het is zo, dat in de praktijk blijkt dat het allemaal nog niet zo makkelijk is dan dat je vooraf bedacht had. Je moet voor jezelf nog een veel strengere baas zijn dan die jouw voormalige werkgever voor jou was in de tijd dat je voor hem werkte. Overuren worden niet betaald en je werkt vele uren meer dan toen je nog voor een werkgever werkte.

 

Je bent opeens overal zelf verantwoordelijk voor, zoals:

·         Een tegenvallende omzet 

·         Debiteuren die jouw facturen te laat betalen.

·         Ontevreden klanten die jou gaan benaderen.

·         Leveringen die te laat zijn.

 

Het is fijn dat veel ondernemers je al zijn voorgegaan en dat zij jou kunnen helpen om niet in dezelfde valkuilen te trappen die zij zijn tegengekomen. Je hoeft niet zelf het wiel uit te gaan vinden want dat hebben andere succesvolle ondernemers al voor jou gedaan. Je mag aannemen dat de volgende adviezen jou kunnen helpen om jou succes te vergroten. Kijk eens op zelfstandigondernemers.nl voor meer advies.

 

Weet wat jij wilt en hoe succes er voor jou uitziet

Daarbij hoef je niet te denken aan alleen geld. Wat dacht je van tijd of iets op een manier doen zoals jij het voor ogen hebt. Stel doelen voor jezelf. Je kan doelen stellen voor een maand maar zeker ook voor een jaar. Heb je jezelf de doelen gesteld wijk daar dan niet van af. Ook niet als je een beetje tegenslag krijgt te verwerken. Blijf in jouw doelen geloven.

 

Onderzoek de markt

Zoek uit wie jouw doelgroep is en kijk goed wat er allemaal in jouw segment aan de orde is. Als je jouw markt aan het onderzoeken bent luister dan ook naar de signalen die je krijgt. Je kan hier je voordeel mee doen en op inspelen. Verzamel feedback en haal die eerste klanten van je naar binnen.

 

Blijf jezelf ontwikkelen

Het is ontzettend belangrijk om jezelf altijd te blijven ontwikkelen. Zorg ook ervoor dat je binnen jouw bedrijf ook tijdig de nodige veranderingen doorvoert. Je houdt op zie manier jouw positie op de markt goed, ook tegenover jouw concurrenten.

 

Zoek contact met gelijkgestemden

Het is echt een waardevol advies wat we hierboven benoemen. Zorg ervoor dat je in contact komt met gelijkgestemden door je bijvoorbeeld aan te melden op fora die bij jouw werk aansluiten. Ga in gesprek met officieel zelfstandige ondernemers. Je kan op die manier ideeën en ervaringen uitwisselen met andere ondernemers.

 

Zorg voor een vangnet

Je bent nu een ondernemer en je neemt dan ook veel risico’s. Veel ondernemers zijn niet direct succesvol of hebben al eens meegemaakt dat zij bijna de zaak konden sluiten. Zorg dat je in goede tijden een buffer opbouwt. Reserveer geld voor minstens twee maanden zodat je de zakelijke lasten kan blijven betalen.

 

Gerelateerde artikelen

Makkelijk en snel en gezond, dat is wat er van voeding wordt verwacht tegenwoordig

Wat is SEO en waarom het invloed heeft op je website

Isolatie spouwmuur plaatsen om woning te isoleren.