Ondernemers blog
Image default
Financieel

Drie voordelen van je salarisadministratie uitbesteden

Ondernemers komen eens in de zoveel tijd niet onder het bijhouden van de salarisadministratie uit. Velen vinden dit een saai en tijdrovende klus, aangezien ze niet bezig kunnen zijn met datgene waarvoor ze het bedrijf zijn gestart. Om toch te kunnen werken voor en bouwen aan de toekomst van het bedrijf kiezen veel ondernemers ervoor om de salarisadministratie uit te besteden aan een externe partij. Er zijn genoeg professionele partijen die de volledige administratie dan van je overnemen. Waarom dat geen slecht idee is, lees je hier.

 

Voordeel 1: meer tijd voor de taken van je bedrijf

Door de salarisadministratie uit te besteden, hou je meer tijd over om te doen waar je bedrijf goed in is. Het is je vast al eens overkomen dat je net wat belangrijke zaken voor het bedrijf wilde gaan doen, toen de salarisadministratie daar plotsklaps tussenkomt met een taak die niet uitgesteld kan worden. Door de salarisadministratie uit te stellen, is dat probleem verleden tijd. De administrateurs die je salarissen bijhouden zijn ook op de hoogte van je volledige personeelsbestand. Zij kunnen daarom alle zaken rondom de loonstroken en bijbehorende loonmutaties, maar ook loonaangiftes en jaaropgaven in de gaten houden. Aangezien jij je hier niet meer druk om hoeft te maken, kun je meer werken voor het bedrijf in plaats van aan de salarisadministratie

 

Voordeel 2: alle subsidies en kortingen pakken

De sociale wetgeving die onder meer de salarisadministratie regelt is ontzettend aan verandering onderhevig. De laatste wijzigingen zijn daarom niet altijd bij elke ondernemer bekend, waardoor ze zomaar het risico lopen ineens veel meer te gaan betalen of fikse kortingen mis te lopen. Gelukkig zijn de salarisadministrateurs hier wél van op de hoogte en passen ze de nieuwe wetgeving graag voor je toe. Jij hoeft je dus niet meer te verdiepen in alle saaie regelgeving, maar houdt er vaak wel extra geld aan over. Met de kennis van de administrateur weet je zeker dat je sociale wetgeving het meest optimaal benut wordt.

 

Voordeel 3: maak je geen zorgen meer

Het inschakelen van een salarisadministrateur kan ook een hoop zorgen wegnemen. Alle administratie wordt efficiënt, tijdig en correct uitgevoerd door een expert. Ook hoef je niet meer te twijfelen of je alles wel op een juiste manier hebt ingevuld, omdat de administrateur die feilloos voor je doet. Ook alle voordelen worden volledig benut en van onduidelijkheden rondom allerlei wetgevingen heb je geen last meer. Dat kan zeker een pak van je ondernemershart zijn!

 

Hoewel het uitbesteden van je salarisadministratie wel maandelijks een bepaald bedrag kost, zijn deze kosten het vaak dubbel en dwars waard. Je hoeft zelf minder hard te zwoegen om alles in orde te krijgen, waardoor je zelf meer tijd overhoudt om geld te verdienen met het bedrijf. Ook bespaar je tijd uit doordat de administrateurs alles sneller voor je oplossen. Ten slotte kennen administrateurs de regelgeving goed en hou je daar dus ook geld aan over. Neem gewoon eens een kijkje bij een salarisadministratie zoals Het Salariskantoor en bekijk alle opties op het gemak. Met de grote voordelen die het uitbesteden biedt is het voor vrijwel elke ondernemer een verstandige keuze om de overstap te maken.

 

Gerelateerde artikelen

Koop Bitcoins met ideaal – 5 redenen waarom u ideaal moet gebruiken om online munten te kopen

Achteraf betalen bij Bol.com

Plus500 review van een broker