Ondernemers blog
Image default
Zakelijk

5 tips voor een ijzersterk huisstijl ontwerp

 

Het is belangrijk om al bedrijf een ijzersterk huisstijl ontwerp te hebben. Door een sterke huisstijl herkennen klanten jouw bedrijf in een oogopslag. Maar hoe zorg je voor een huisstijl? Wil je een huisstijl laten ontwerpen, dan vind je hieronder 5 tips voor een perfect passende huisstijl.

 

1. Doe eerst onderzoek

Voordat je een huisstijl ontwerpt is het verstandig eerst na te denken over de identiteit van je bedrijf. Is je bedrijf bijvoorbeeld trendy of serieus? Wat voor product of dienst lever je en hoe moet dat terugkomen in de huisstijl? En wie is je doelgroep en hoe zouden zij reageren op jouw nieuwe huisstijl?

 

2. Kies voor een herkenbaar logo

Een logo of beeldmerk is iets waar klanten je bedrijf aan kunnen herkennen en kan veel communiceren met heel weinig woorden. Denk bijvoorbeeld aan het logo van Apple of Nike. Zorg dat je een logo kiest wat jouw bedrijf vertegenwoordigt en wat opvalt tussen alle andere logo’s. Een logo laten ontwerpen door een professional als 15eurologos.nl is dan ook zeker een aanrader.

 

3. Kies voor de juiste kleuren

Kleuren zijn enorm belangrijk in een huisstijl. Kleur communiceert op een onbewust niveau en we associëren kleuren met gevoelens of concepten. Groen staat bijvoorbeeld voor duurzaamheid en blauw voor zakelijkheid. Kies voor je huisstijl kleuren die bij de identiteit van je bedrijf passen.

 

4. Kies het juiste font

Het font of lettertype dat je kiest moet enerzijds de identiteit van je bedrijf uitstralen maar het heeft ook een praktische functie. Teksten op bijvoorbeeld visitekaartjes moeten namelijk gewoon leesbaar zijn. Kies dus niet voor een uitbundig en onleesbaar font, al past het nog zo goed bij je bedrijf, maar voor een afgezwakte versie daarvan die goed leesbaar is. 

 

5. Voer de huisstijl door in al je communicatiematerialen

Als je een huisstijl hebt is het belangrijk om deze door te voeren in al je communicatiematerialen als visitekaartjes, een website en briefpapier. Heb je na het lezen van dit artikel twijfels of het je lukt om zelf een huisstijl te ontwerpen? Geen nood, je kunt ook voor niet al te veel geld een huisstijl laten ontwerpen.

 

Gerelateerde artikelen

Beroepen uitgelicht: Alles wat je moet weten over bewindvoering

Tips om slimmer te ondernemen

GPS-trackers bieden uitkomst