Ondernemers blog
Image default
Relatie

Ben u ontslagen? Dan heeft u vaak recht op een transitievergoeding.

Om verschillende redenen kan het zijn dan u wordt ontslagen. Vaak is dit geen leuk moment en komt er regelmatig wat stress bij kijken. U moet namelijk weer op zoek naar een nieuwe baan en dat kan ooit een vervelende zoektocht zijn. Ook financieel kunnen er problemen optreden. Daarom heeft u vaak recht op een goede transitievergoeding. Maar niet getreurd, een ontslag kan ook een nieuw begin zijn. Misschien komt u wel een betere baan tegen en zit u daarna beter in uw vel. Een nieuwe baan geeft weer nieuwe kansen om iets beter te doen, iets te leren, nieuwe (leukere) collega’s en leidinggevende te ontmoeten en misschien wel een beter salaris.

Waarom bent u ontslagen? Dit kan om verschillende redenen zijn gebeurd:

–        Een bedrijf kan failliet zijn gegaan, misschien is het bedrijf kleiner geworden of verhuisd.

–        Wanneer u langer dan 2 jaar arbeidsongeschikt bent.

–        Wanneer u te vaak ziek ben om het werk goed uit te voeren.

–        Wanneer u onvoldoende functioneert, er moeten dan wel meerdere waarschuwingen gegeven zijn. Er moet wel een kans zijn dat u het ongewenste gedrag kunt verbeteren/veranderen.

–        Wanneer u iets deed wat echt niet mag zoals stelen, onder invloed werken, werk weigeren of diploma’s vervalsen.

–        Bij een verstoorde werkrelatie, zoals een ruzie met uw baas.

Bij ontslag moet u dus op zoek naar een nieuwe baan en omdat er dan een overbrugging is tussen beide banen krijgt u vaak een transitievergoeding. Een transitievergoeding wordt berekend op basis van uw maandsalaris en de duur van het arbeidscontract. Met een online berekeningsprogramma kunt u de transitievergoeding berekenen. Een transitievergoeding kan dus al veel stress wegnemen bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Zo kan u weer goed op weg naar een nieuwe kans in het leven.