Ondernemers blog
Image default
Relatie

Waarom naar een relatietherapeut Deventer?

Veel stellen die in relatietherapie gaan, doen dat pas na jaren van problemen. Ze zien relatietherapie echt als een laatste redmiddel en schamen zich er misschien zelfs een beetje voor dat ze hulp nodig hebben. Een relatie hoort toch “vanzelf” te gaan?  Dat is jammer want een relatietherapeut Deventer kan al veel eerder de juiste hulp bieden. Want in de praktijk kunnen veel relaties baat hebben bij relatietherapie. Helaas wordt het nog te weinig ingezet en vaak ook te laat. Mensen weten simpelweg niet goed wat relatietherapie is en wat je er aan kunt hebben als je de relatietherapeut Deventer bezoekt.

Wat doet de relatietherapeut Deventer?

Het doorbreken van vicieuze cirkels is bijna altijd een thema bij relatieproblemen. Een goed voorbeeld van zo’n cirkel zie je bij gemeenschap. Bijvoorbeeld: op het moment dat een partner vaker gemeenschap wil dan de ander, kan er scheefgroei ontstaan. Hetzelfde geldt voor partners die hun geliefde (bewust of onbewust) onder druk zetten om spontaner, liever, geïnteresseerder of avontuurlijker te doen. Als het gaat om gevoelens die zich niet laten dwingen (zoals lust of vrolijkheid) dan heeft zoals bijna altijd precies het tegenovergestelde effect. Een relatietherapeut Deventer zal dit onderwerp te sprake brengen en en in een veilige omgeving gaan de partners hierover in gesprek.

Wat leren jullie?

Bij elk stel zal een iets andere aanpak werken, maar over het algemeen leren alle partners bij de relatietherapeut Deventer om duidelijker, directer en eerlijker met elkaar te communiceren. Ook leren ze om op een meer constructieve manier aan te geven wat ze van elkaar willen of nodig hebben. En in het beste geval leren partners elkaar en hun relatie herwaarderen en lukt het ze om een frisse start te maken. Willen jullie ook beginnen met relatietherapie? Vraag dan een informatiegesprek bij de relatietherapeut Deventer aan.

 

Gerelateerde artikelen

Datingsites senioren die zijn er ook voor jou

Omgaan met agressie van anderen

Ben u ontslagen? Dan heeft u vaak recht op een transitievergoeding.