Ondernemers blog
Image default
Electronica en Computers

Waar op letten bij het selecteren van een IT-leverancier?

Een juiste keuze maken op het gebied van informatie technologie voor uw onderneming is erg belangrijk. U wilt met een dergelijk belangrijke beslissing zeker niet over één nacht ijs gaan.

Het is tegenwoordig belangrijk om als onderneming met de tijd mee te gaan en te streven naar innovatie, op deze manier kunt u zich immers onderscheiden van de concurrentie. Maar hoe neemt u als ondernemer nou gegronde beslissingen op dit gebied? Er zijn namelijk erg veel mogelijkheden op het gebied van IT, denk hierbij aan de vele verschillende soorten systemen, pakketten, applicaties en soorten software die worden aangeboden. Een andere belangrijke vraag voor uw onderneming is met welke IT-leverancier u in zee wilt gaan, er zijn er immers veel op de Nederlandse markt.

Nu snappen wij heel goed dat een juiste beslissing nemen op dit gebied niet zo gemaakt is, daarom geven wij u in dit artikel enkele handige tips over waar u op moet letten bij het kiezen van IT en de juiste IT-leverancier.

#1 Analyseer de informatiebehoefte van uw bedrijf

Alvorens u keuzes gaat maken op het gebied van informatie technologie is het belangrijk dat u eerst de informatiebehoefte van uw onderneming in kaart brengt. Welke processen spelen er en welke informatie moet voor wie toegankelijk zijn? Kijk ook goed naar hoe de data verwerkt dient te worden, zo kunt u op basis hiervan bijvoorbeeld kiezen voor cloud-storage of verwerking op locatie.

Het is kortom dus belangrijk om de informatiebehoefte in kaart te brengen om hier de IT op te kunnen samenstellen.

#2 Laat u adviseren door externe partijen

De wereld van informatietechnologie is vandaag de dag gigantisch en moeilijk om volledig te begrijpen voor bedrijven die hier niet fulltime mee bezig zijn. U kunt er daarom vanuit gaan dat uw IT-afdeling niet over de gewenste expertise beschikt om het gehele proces van IT-selectie in goede banen te leiden. Wees daarom als ondernemer niet terughoudend om informatie in te winnen bij externe partijen. Door gebruik te maken van eigen expertise en die van externe partijen zal u altijd tot een gegronde en juiste beslissing op het gebied van IT komen.

#3 Probeer overige of onvoorziene kosten te beperken

Spreek bij het aangaan van een overeenkomst met een IT-leverancier altijd goed af wat de prijs is. Op deze manier voorkomt u eventuele onvoorziene kosten die aan u als onderneming worden doorberekend.

#4 Stel een lijst met criteria op

Alvorens u de verschillende IT-leveranciers gaat toetsen is het handig om eerst een lijst met de belangrijkste criteria op te stellen. Kijk bijvoorbeeld goed of er wel voldoende kennis van de branche is bij een bepaalde organisatie. Ook is het erg belangrijk om te kijken of de IT-leverancier wel over de nodige documenten en certificaten beschikt en daarnaast voldoende ervaring heeft. Indien u deze zaken als ondernemer niet van tevoren checkt kunt u op den duur tegen onvoorziene zaken aanlopen. U wilt natuurlijk niet dat de IT-leverancier waar u zojuist een contract mee heeft afgesloten bij de eerste hindernis al incapabel blijkt.

#5 Wees extra duidelijk bij het aanvragen van offertes

Zorg er altijd voor dat u als ondernemer bij het aanvragen van offertes altijd de meest belangrijke zaken voor uw onderneming benoemt. Zo zijn IT-leveranciers beter in staat een aanbod op maat te geven en kunt u als ondernemer deze op een simpele manier vergelijken.

Succes!

 

Gerelateerde artikelen

Android tablet Realwear HMT-1 review

iPad reparatie Haarlem

Ipad reparatie Enschede