Ondernemers blog
Image default
Aanbiedingen

Kennismaken met het Techlab

Kennismaken met het Techlab

Tot voor kort was de term Techlab nog onbekend, langzamerhand wordt de term steeds vaker gebruikt en begrepen. Een Techlab richt zich op het maakonderwijs op het primair onderwijs. De leerlingen van uw basisschool leren kennismaken met het technisch onderwijs, dit zal voor uw leerlingen misschien wel de eerste kennismaking zijn met techniek. Hoe eerder je hiermee begint, hoe beter. Zo simpel is het, leerlingen die vroeg beginnen met het werken met techniek ontwikkelen zich op vroege leeftijd al op iets waar ze hun hele leven mee in aanraking gaan komen. 

Er zijn verschillende Techlabs, afhankelijk van het onderwerp en de leerdoelen die een school heeft. Nieuwe Makers heeft een groeiend aanbod wanneer we het hebben over Techlabs, momenteel heeft Nieuwe Makers 3 verschillende leerzame Techlabs die nu geboekt kunnen worden. Het fijne aan een Techlab boeken bij Nieuwe Makers is dat een basisschool er zelf bijna geen werk aan heeft, de school beslist over welk onderwerp het Techlab moet gaan en kan vanaf dat moment het werk uit handen geven. 

Duurzaamheidslab

Een van de Techlabs die in het aanbod van Nieuwe Makers valt is het Duurzaamheidslab, tijdens het Duurzaamheidslab leren de leerlingen van uw basisschool kennismaken met recyclen en duurzaamheid. Het Techlab zit vol met workshops die de leerlingen laat zien wat recyclen is en hoe leuk dat eigenlijk kan zijn. Tijdens de workshops leren de leerlingen ook waarom recyclen zo belangrijk is en waarom zij hier het rest van hun leven mee te maken zullen krijgen. 

Naast dat een Duurzaamheidslab heel leerzaam is, is het ook nog eens heel erg leuk. De leerlingen worden uitgedaagd om hun creativiteit te gebruiken tijdens de workshops. Wat kan je allemaal maken met plastic afval en hoe cool is dat eigenlijk? Zo’n Duurzaamheidslab is al snel geboekt, neem daarom snel contact op met Nieuwe Makers.