Ondernemers blog
Image default
Zakelijke dienstverlening

Digitaal samenwerken

Digitaal samenwerken brengt vaak de nodige uitdagingen met zich mee. De meeste bedrijven bestaan uit meerdere teams en afdelingen en dan kan communiceren lastig zijn. Vaak weet de ene afdeling helemaal niet waar de andere afdeling mee bezig is of doet.  Ook heeft iedere afdeling een ander systeem waar ze meewerken en om data in op te slaan. Vaak werken deze systemen ook niet samen. Het kan daarom een hele uitdaging zijn om sommige bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Zeker nu we steeds meer thuis werken, kan het samenwerken met elkaar lastiger maken.

Bestanden delen
Het samenwerken verloopt makkelijker wanneer we bestanden met elkaar delen om zo de juiste informatie over te brengen. Je wilt natuurlijk werken met het meest actuele bestand, dit is een uitdaging wanner het bestand met meerdere gedeeld wordt. Vaak kunnen documenten ook verloren raken of verstop in een te overvolle e-mail inbox. Zo wordt er inefficiënt gewerkt en is het extreem foutgevoelig.

Systemen integreren
In praktijk leert iedereen op zijn eigen afdeling te werken met zijn eigen systeem. Hierdoor wordt er onderling niet goed samengewerkt met alle andere afdelingen. Met geïntegreerde software zorg je er juist voor dat alle verschillende systemen met elkaar gekoppeld zijn. Afdeling overstijgende processen zoals: voorraadbeheer, inkoop, planning financiën en verkoop zijn op deze manier met elkaar verbonden.

Voordelen ERP systeem
Wanneer alle systemen van iedere afdeling is geïntegreerd in één ERP systeem, gaat het digitaal samenwerken veel eenvoudiger zijn. Zo zijn er nog veel meer voordelen bij het gebruik van ERP systeem. De data moeten namelijk maar één keer worden ingevoerd, dit maakt het een stuk minder foutgevoelig en bespaart enorm veel tijd. Een ERP systeem kan volledig naar wens geïntegreerd worden zodat alle afdelingen op een correcte wijze met elkaar gekoppeld zijn.  Doordat alles in één systeem aanwezig is verlopen de bedrijfsprocessen veel sneller, waardoor er meer controle is en iedereen minder hoeft te schakelen. Deze integratie vereenvoudigt het gehele applicatielandschap.

Benieuwd geworden naar een ERP systeem door de vele voordelen? Neem gerust contact met ons op!

https://www.axians.nl/voordelen-van-erp-systemen/